NSA zet beste praktijken voor netwerkinfrastructuur uiteen

nsa

De National Security Agency (NSA) heeft het technische verslag over cyberbeveiliging "Network Infrastructure Security Guidance" gepubliceerd (PDF). Het rapport bevat best practices op basis van uitgebreide ervaring met het ondersteunen van klanten en het reageren op bedreigingen.

Netwerkomgevingen zijn dynamisch en evolueren mee met nieuwe technologieën, exploits en verdedigingsmechanismen. Hoewel compromittering voorkomt en een risico is voor alle netwerken, kunnen netwerkbeheerders het risico op incidenten aanzienlijk verkleinen en de potentiële impact in het geval van een compromittering beperken. Deze leidraad richt zich op het ontwerp en de configuraties die bescherming bieden tegen veel voorkomende kwetsbaarheden en zwakke plekken in bestaande netwerken.

De aanbevelingen omvatten verdedigingsmechanismen voor de perimeter en het interne netwerk om de bewaking en toegangscontrole in het hele netwerk te verbeteren.

Bestaande netwerken beschikken waarschijnlijk al over enkele of de meeste van de aanbevolen configuraties en apparaten, dus beheerders kunnen het rapport gebruiken om prioriteiten te stellen voor de volgende stappen bij het verder beveiligen van hun netwerk tegen cyberbedreigingen.

persbericht

Lees ook
Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys publiceert de voorspellingen voor 2024. Volgens Paul Baird, Field Chief Technical Security Officer van Qualys, moeten CISO’s volgend jaar meer doen met minder. “Zij willen dit mogelijk maken door IT-beveiligingsoplossingen te consolideren en door automatisering te introduceren in hun teams, maar ze willen daarbij wel de verwachtingen van AI1

WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

Van de manipulatie van grote taalmodellen tot vishing met AI-gebaseerde chatbots, kunstmatige intelligentie drukt in 2024 een grote stempel op het cybersecuritylandschap. Dit voorspelt het WatchGuard Threat Lab van WatchGuard Technologies in zijn Cybersecurity Predictions voor 2024.

Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Het recente 'Cyber-Resilient CEO' rapport van Accenture legt een verrassende realiteit bloot: ondanks dat bijna alle CEO's van grote, internationale bedrijven (96%) het belang van cybersecurity erkennen, maakt 74% zich zorgen over hun vermogen om cyberdreigingen succesvol het hoofd te bieden.