NSA zet beste praktijken voor netwerkinfrastructuur uiteen

nsa

De National Security Agency (NSA) heeft het technische verslag over cyberbeveiliging "Network Infrastructure Security Guidance" gepubliceerd (PDF). Het rapport bevat best practices op basis van uitgebreide ervaring met het ondersteunen van klanten en het reageren op bedreigingen.

Netwerkomgevingen zijn dynamisch en evolueren mee met nieuwe technologieën, exploits en verdedigingsmechanismen. Hoewel compromittering voorkomt en een risico is voor alle netwerken, kunnen netwerkbeheerders het risico op incidenten aanzienlijk verkleinen en de potentiële impact in het geval van een compromittering beperken. Deze leidraad richt zich op het ontwerp en de configuraties die bescherming bieden tegen veel voorkomende kwetsbaarheden en zwakke plekken in bestaande netwerken.

De aanbevelingen omvatten verdedigingsmechanismen voor de perimeter en het interne netwerk om de bewaking en toegangscontrole in het hele netwerk te verbeteren.

Bestaande netwerken beschikken waarschijnlijk al over enkele of de meeste van de aanbevolen configuraties en apparaten, dus beheerders kunnen het rapport gebruiken om prioriteiten te stellen voor de volgende stappen bij het verder beveiligen van hun netwerk tegen cyberbedreigingen.

persbericht

Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.