Nováccent wordt ICT-security partner van RDW

De overheidsinstelling RDW, verantwoordelijk voor de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen in Nederland, kiest Nováccent als ICT-security partner voor het uitvoeren van security tests. De opdracht betreft enerzijds het op structurele basis of op ad-hoc basis uitvoeren van kwetsbaarheden- en penetratietesten en anderzijds uit een maandelijkse automatische kwetsbaarhedenscan van alle RDW webapplicaties.

Nováccent gaat periodieke vulnerability scans uitvoeren om kwetsbaarheden in de websites van RDW tijdig te signaleren en verhelpen. De penetratietesten maken inzichtelijk of websites bestand zijn tegen aanvallen van cybercriminelen. Nováccent is geselecteerd na een Europese aanbesteding. Tijdens deze aanbesteding moesten deelnemende partijen in de praktijk aantonen over de juiste expertise en ervaring te beschikken.

Stef Liethoff, CTO Nováccent: “Ik ben zeer verheugd dat de RDW voor ons heeft gekozen! Wij hechten een groot belang aan integriteit en respect, daarom kunnen wij voor veel van ons werk niet de publiciteit zoeken om zo meer naamsbekendheid te realiseren. RDW erkent met deze gunning onze expertise en ervaring. Dit motiveert onze medewerkers enorm en zij zullen er daarom ook alles aan doen om de verwachtingen van de RDW te overtreffen.”

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1