Noodpatch verhelpt kwetsbaarheid in verouderde Windows-versies

Microsoft stelt een noodpatch beschikbaar voor alle versies van Windows, inclusief besturingssystemen die geen technische ondersteuning meer ontvangen zoals Windows XP. In de patch worden kwetsbaarheden gedicht die mogelijk misbruikt worden door zogeheten ‘staatshackers’.

Dit meldt Microsoft in een blogpost. Staatshackers zijn cyberaanvallers die in opdracht van een overheid doelwitten aanvallen. Microsoft stelt dat de kwetsbaarheden die in de noodpatch worden gedicht een verhoogd risico opleveren voor ‘destructieve cyberaanvallen’. Ook stelt het bedrijf dat dergelijke aanvullen dezelfde karakteristieken hebben als de recente uitbraak van de ransomware WannaCry.

Gebruikers die recente versie van Windows draaien die technische ondersteuning ontvangt van Microsoft, zoals Windows 10 of Windows 8.1, hoeven geen actie te ondernemen indien zij Windows Update geactiveerd hebben. Gebruikers van verouderde Windows-versies kunnen de patch hier downloaden. Het bedrijf adviseert gebruikers hun besturingssysteem volledig up-to-date te houden om zich te wapenen tegen cyberaanvallen.

Meer over
Lees ook
Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.