NJ TRANSIT vergroot fysieke passagiersveiligheid en verbetert operationele efficiëntie met netwerkoplossingen van Extreme

ExtremeNetworks700450

Extreme Networks, Inc. een cloudgedreven netwerkbedrijf, is een samenwerking aangegaan met NJ TRANSIT, het openbaar-vervoersysteem van de Amerikaanse staat New Jersey. NJ TRANSIT heeft de netwerkoplossingen van Extreme geïmplementeerd om zijn netwerkconnectiviteit uit te breiden, netwerkbeheer te vereenvoudigen en fysieke passagiersveiligheid te vergroten. Met geautomatiseerd beheer en bedrade switching-oplossingen van Extreme heeft NJ TRANSIT een hyper-gesegmenteerd en veilig netwerk uitgerold. Dit netwerk is in staat volledig operationele uptime te garanderen. Bovendien voorziet het in de veiligheidsmaatregelen die nodig zijn om passagiers te beschermen tijdens circa 270 miljoen ritten per jaar, zoals schaalbare CCTV-surveillance.
 
NJ TRANSIT is de op twee na grootste aanbieder van bus-, trein- en lightrail-vervoer in de Verenigde Staten. De maatschappij had behoefte aan een netwerk dat al haar operationele locaties kon ondersteunen, een gebied dat bijna 8.570 kilometer beslaat met 251 busroutes, 12 spoorlijnen, 166 treinstations, 62 lightrail-stations en meer dan 19.000 bushaltes. De organisatie omvat ook het New Jersey Transit Police Department. De diensten zijn zeven dagen per week, 365 dagen per jaar beschikbaar voor inwoners van New Jersey. Het beheer van het netwerk is een enorme taak voor het IT-team, dat bestaat uit 25 medewerkers. Zij hebben behoefte aan een netwerk dat veilig en eenvoudig te beheren is, en dat beschikt over ingebouwde redundanties die downtime helpen terugdringen.
 
Belangrijkste voordelen voor NJ TRANSIT-passagiers:
  • Vereenvoudigd, geautomatiseerd netwerkbeheer – Een van de belangrijkste prioriteiten van NJ TRANSIT was het automatiseren van netwerkbeheer om het IT-team vrij te maken voor de ontwikkeling van een consistente en kwalitatieve reiservaring voor passagiers. Om dit te realiseren, heeft het team ExtremeSwitching™-technologie en Extreme Management Center™-software geïmplementeerd voor de automatisering van tijdrovende onderhoudstaken en minimalisering van downtime op het netwerk. Extreme Fabric Connect™-software zorgt daarnaast voor failover van verbindingen en daaraan gekoppelde switching-systemen in minder dan een seconde, waardoor het netwerk – vergeleken met alternatieve oplossingen – veerkrachtiger is in het geval van storingen.
  • Naadloze netwerkconnectiviteit in de hele staat – NJ TRANSIT gebruikt de Fabric Connect-software van Extreme voor al zijn kantoren, treinstations en bushaltes om de performance en betrouwbaarheid van het netwerk te optimaliseren. Hierdoor was het team in staat een deel van de complexiteit van het netwerk weg te nemen en de upgrades van bestaande systemen te voltooien zonder de dienstverlening aan passagiers te verstoren. Dankzij deze implementatie kan NJ TRANSIT meer IoT-apparaten van medewerkers ondersteunen, heeft het bedrijf de internetdekking via het vaste netwerk verbeterd en heeft het data-analytics-diensten geïmplementeerd die strategischere, klantgerichtere besluitvorming mogelijk maken.
Bilal Khan, Chief Technology and Security Officer, NJ TRANSIT
“NJ TRANSIT heeft als doel passagiers te voorzien van een veilig en efficiënt openbaar-vervoersysteem waarop ze kunnen vertrouwen. We hebben een groot netwerk met honderden locaties die samen duizenden kilometers beslaan en we kunnen ons geen netwerkdowntime veroorloven. Het netwerk moet veerkrachtig en veilig zijn, maar ook flexibel en eenvoudig genoeg voor ons team om te beheren. Extreme voldoet aan al die eisen en geeft onze medewerkers en de gemeenschappen die we bedienen het vertrouwen dat we hebben geïnvesteerd in technologie die deze taak aankan.”
 
Norman Rice, Chief Operating Officer, Extreme Networks
“Openbaar vervoer is een essentiële dienst die iedereen van en naar zijn werk, school en andere locaties brengt. Een netwerk dat zo’n essentiële publieke service ondersteunt, moet voorzien in het hoogste niveau van betrouwbaarheid, veiligheid en stabiliteit. Elke verstoring kan bij duizenden mensen voor stress zorgen. Extreme is trots een slim, veilig netwerk te bieden dat NJ TRANSIT voorziet van de operationele flexibiliteit die nodig is om elk jaar miljoenen passagiers te vervoeren.”
 
Aanvullende bronnen
●     Extreme Fabric Connect Solutions Page
●     ExtremeSwitching Solutions Page
●     Extreme Management Center Solutions Page
●     Extreme en NJ TRANSIT Case Study
●     Brussels Metro Glides into The Future with Extreme Networks' Automated Solutions Press Release
●     The City of Memphis Deploys Extreme Networks to Help Make its Smart City Vision a Reality Press Release
●     How Cloud-Managed Networking with AI/ML Equals Operational Excellence for Transportation & Logistics Blog Post
Meer over
Lees ook
NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1