Nieuwe oplossing voor containerbeveiliging

logoQualys

Qualys lanceert de Qualys Container Security-oplossing voor de nieuwe AWS Marketplace. Hiermee kunnen klanten nu met enkele klikken inzicht creëren in en beveiliging realiseren van container-applicaties die draaien op Amazon Web Services (AWS).

AWS-klanten kunnen nu de Amazon Elastic Container Service (Amazon ECS)-console en AWS Marketplace gebruiken om containeroplossingen te identificeren, produceren en implementeren, inclusief Qualys Container Security. Met de nieuwe release breidt AWS Marketplace zijn bestaande voordelen en functies uit naar containerproducten, met een zoekfunctie die toegang biedt tot een samengestelde catalogus van vertrouwde software van gerenommeerde leveranciers.

DevOps- en SecOps-teams kunnen Qualys Container Security gebruiken om hun container-native-applicaties op AWS te monitoren en verder te beveiligen zonder hun bestaande Continuous Integration and Deployment (CI/CD)-pijplijnen te onderbreken. Ze kunnen de inhoud van hun containerimage beoordelen op kwetsbaarheid, bepalen welke images worden geïmplementeerd, inzicht krijgen in de activiteit van runtime-applicaties en het normale applicatiegedrag automatisch afdwingen.

“Containers hebben een nieuwe snelheid, schaal van bedrijfsinnovatie en digitale transformatie teweeggebracht en veranderen de vereisten om applicaties te beveiligen en te monitoren”, zegt Philippe Courtot, voorzitter en CEO bij Qualys Inc. “Qualys Container Security stelt bedrijven in staat inzicht en beveiliging in te bouwen in hun container-native-applicaties die draaien op AWS.”

“We zijn verheugd dat Qualys hun containerbeveiligingssuite op AWS Marketplace for Containers aanbiedt, waardoor miljoenen AWS-klanten container-native workloads kunnen vinden en leveren voor Amazon ECS, Amazon Elastic Container Service for Kubernetes (Amazon EKS) en AWS Fargate”, zegt David McCann, vicepresident AWS Marketplace, Amazon Web Services, Inc. “Door het aanbieden van Qualys beveiligingsproducten op AWS Marketplace kunnen ruim 200.000 actieve klanten van AWS Marketplace gebruikmaken van verbeterd inzicht en bescherming voor hun container-based workloads, met de extra voordelen van vereenvoudigd zoeken en geïntegreerde AWS-facturering.”

De Qualys Container Security-oplossing biedt klanten de volgende uitgebreide mogelijkheden:

  • Volledige en voortdurende beoordeling van de compositie en kwetsbaarheden  van containerimages.
  •  Dynamische analyse van alle activiteiten binnen container-native-applicaties.
  •  Automatische en adaptieve handhaving van normaal gedrag voor bescherming van draaiende containers.

Het Qualys Cloud Platform

Als een revolutionaire cloud-based architectuur biedt Qualys Cloud Platform klanten een uniform beeld van IT, beveiliging en compliance tussen on-premises assets, endpoints, clouds, containers en webapplicaties. Hierdoor verminderen de kosten en de complexiteit van het beheren van meerdere beveiligingsleveranciers drastisch.

Het Qualys-platform levert momenteel 18 volledig geïntegreerde, centraal beheerde en automatisch bijwerkende best-of-breed beveiligings- en compliance-oplossingen. Door het automatisch verzamelen en analyseren van veiligheids- en compliancegegevens van IT-middelen biedt het Qualys Cloud Platform klanten schaalbaarheid, zichtbaarheid, nauwkeurigheid en een breed scala aan mogelijkheden om cyberaanvallen te bestrijden en beveiliging in te bouwen in hun initiatieven voor digitale transformatie.