Nieuwe G DATA Business biedt bescherming tegen ransomware

De nieuwe G DATA Business versie 14.1 is voorzien van volledig geïntegreerde anti-ransomware technologie.. Hiermee kunnen organisaties zich effectief beschermen tegen ransomware-aanvallen zoals WannaCry en Petna, die dit voorjaar enorme schade hebben aangericht. De nieuwe zakelijke beveiligingsoplossingen van G DATA zijn per direct beschikbaar.

G DATA De proactieve anti-ransomware technologie in de nieuwe G DATA Business versie 14.1 is een aanvulling op bestaande, op gedrag gebaseerde detectietechnieken. Zodra er wordt getracht om bestanden op het bedrijfsnetwerk te versleutelen, wordt dit in een vroeg stadium gedetecteerd en tegengehouden.

Versie 14.1 biedt ook mogelijkheden om uitzonderingen te maken op het beleidsmatig beheer van de talloze apparaten die verbinding maken met het netwerk. Zo kan nu bijvoorbeeld worden aangegeven welke medewerkers wel en niet gebruik kunnen maken van USB-sticks op hun computer. Indien verdachte activiteit wordt gedetecteerd, ontvangen IT-beheerders direct een waarschuwing.

Mijn data blijven in Europa

In 2011 heeft G DATA een TeleTrust commitment getekend. Het resultaat is een ‘no backdoor’-garantie, waarmee G DATA garadeert dat eventuele lekken in zijn beveiligingsproducten niet beschikbaar worden gesteld aan veiligheidsdiensten. G DATA laat geen ‘achterdeurtjes’ (backdoors) open en biedt zo de meest betrouwbare bescherming tegen online dreigingen. Dit is belangrijk voor organisaties die privacy en de aankomende EU General Data Protection Regulation (GDPR) serieus nemen. Daarnaast belooft G DATA dat het verzamelen van persoonlijke informatie en telemetriedata tot een minimum beperkt blijft. Hiermee voldoet het bedrijf aan het principe van de GDPR. Daarnaast wordt alle informatie in Europa opgeslagen en verwerkt.

Belangrijkste kenmerken

 • Complete en efficiënte bescherming tegen online dreigingen met beveiliging in meerdere lagen voor Windows-, Mac- en Linux-clients.
 • Bescherming tegen ransomware.
 • G DATA Mobile Device Management: integratie van alle Android- en iOS-apparaten als clients die deel uitmaken van de verdediging van de organisatie.
 • Bescherming van clients tegen kwetsbaarheden in geïnstalleerde software.
 • G DATA BankGuard-module voor veilig online betalen..
 • USB Keyboard Guard biedt bescherming tegen kwaadaardige USB-apparaten.
 • Geïntegreerde bescherming tegen spam en tegen e-mails die zijn besmet met virussen.
 • Ook volledige bescherming wanneer de client niet is verbonden met het bedrijfsnetwerk, bijvoorbeeld voor laptops en andere mobiele apparaten.
 • Helder dashboard dat alle relevante informatie overzichtelijk weergeeft.
 • Software- en hardware-inventarisatie voor alle clients maakt het beheer makkelijker met een compleet en gedetailleerd overzicht.
 • Webinterface maakt beheer op afstand mogelijk vanaf iedere locatie.
 • Een surffilter blokkeert websites die niet passen bij de dagelijkse werkprocessen.
 • Optioneel: Mail Security met mailserver-onafhankelijke en gecentraliseerde e-mail bescherming met spam- en virusfiltering.
 • Optioneel: Netwerkmonitoring van de volledige infrastructuur, van printers tot servers.
 • Optioneel: Patch management-module maakt het mogelijk om kwetsbaarheden in software in real-time te dichten.
 • Optioneel: Linux Web Security Gateway voorziet in complete virus- en phishing-bescherming.
 • Optioneel: Premium Service & Support breidt de Business Security Solution versie 14.1 uit met de professionele diensten van G DATA-specialisten.
Lees ook
Ransomware beu? Aanvallers worden slimmer

Ransomware beu? Aanvallers worden slimmer

Jeff Costlow, CISO ExtraHop Ransomware is een cyberdreiging waar u al jarenlang over hoort en leest en daarom misschien beu bent. Aanvallers echter nog lang niet, die worden alsmaar slimmer. Zij kunnen er namelijk eenvoudig geld mee verdienen en slagen er steeds vaker in de toegangsbeveiliging van apparatuur en netwerken te omzeilen. Volgens het Verizon...

'Cybercriminelen richten zich met ransomware steeds vaker op supply chain'

'Cybercriminelen richten zich met ransomware steeds vaker op supply chain'

In 2017 was er een verontrustende toename in ransomware en andere cyberaanvallen op de supply chain te zien. Vooral bedrijven in de zakelijke dienstverlening kregen te maken met een aanzienlijke groei van het aantal aanvallen. Dit gold vooral voor de EMEA-regio, waar twintig procent van alle aanvallen gemunt was op deze sector. Dit alles blijkt uit...

Nieuwe ransomware vernietigt backups om herstel te bemoeilijken

Nieuwe ransomware vernietigt backups om herstel te bemoeilijken

Een nieuwe vorm van ransomware genaamd Zenis versleutelt niet alleen data op getroffen systemen, maar probeert ook gericht backups van slachtoffers te vernietigen. De ransomware heeft al meerdere slachtoffers gemaakt. Zenis is ontdekt door MalwareHunterTeam, dat de ransomware samen met Bleeping Computer heeft geanalyseerd. MalwareHunterTeam heeft twee...