Nieuwe dienst beschermt AWS-klanten tegen cyberaanvallen

cloud-computing-cheryl-empey

Amazon lanceert een nieuwe beveiligingsdienst voor klanten die gebruik maken van Amazon Web Services (AWS). De nieuwe dienst beschermt klanten tegen grootschalige cyberaanvallen.

Dit meldt TechCrunch. Onlangs was een groot aantal bekende websites onbereikbaar door een grootschalige DDoS-aanval met het Mirai botnet op Domain Name System (DNS) provider Dyn. Door deze aanval werden ook een aantal DNS hostnames getroffen die worden gebruikt om sommige AWS-diensten en EC2 instances in de US-EAST-1 regio te benaderen.

Amazon Shield

Amazon Shield helpt klanten tegen dit soort incidenten te beschermen. De dienst is aangekondigd door Werner Vogels, Chief Technology Officer (CTO) bij Amazon, op AWS re:Invent. De dienst biedt automatisch bescherming tegen DDoS-aanvallen en is gebaseerd op werk dat Amazon heeft verricht met zijn Elastic Load Balancer, Cloud Front CDN en Route 53 DNS service.

De nieuwe dienst is in een gratis en betaalde versie beschikbaar voor klanten. Amazon stelt dat de gratis dienst in staat is 96% van de veelvoorkomende aanvallen succesvol af te slaan. De betaalde versie van Amazon Shield, Amazon Shield Advanced, biedt ook tegen minder vaak voorkomende en geavanceerdere aanvallen bescherming. Deze dienst is voor een vast tarief beschikbaar, wat voorkomt dat bedrijven die door een aanval worden getroffen onverwachts met hoge rekeningen te maken krijgen.

Kosten

Amazon Shield Advanced is beschikbaar voor 3.000 dollar per jaar, exclusief dataoverdrachtskosten voor het gebruik van Elastic Load Balancer, CloudFront en Route 53.

Lees ook
"Elk bedrijf kan gehackt worden"

"Elk bedrijf kan gehackt worden"

Elk bedrijf, ongeacht de omvang, sector of branche, kan gehackt worden. Het idee dat alleen grote organisaties het doelwit zijn van hackers is een misvatting. Kleine en middelgrote bedrijven zijn vaak kwetsbaarder vanwege een gebrek aan beleid en expertise op het gebied van cybersecurity.

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Nieuwe ISACA-gids ondersteunt bedrijven bij het managen van generatieve AI-risico’s

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Hoewel de eerste door AI gegenereerde cyberaanval nog officieel gedocumenteerd moet worden, zal kunstmatige intelligentie naar verwachting ook in security zijn impact gaan hebben. Sterker nog, AI wordt nu al door cybercriminelen ingezet en bijvoorbeeld gebruikt om phishingmails bij te slijpen. En nieuwe bedreigingen komen door AI waarschijnlijk no1