Nieuwe dienst beschermt AWS-klanten tegen cyberaanvallen

cloud-computing-cheryl-empey

Amazon lanceert een nieuwe beveiligingsdienst voor klanten die gebruik maken van Amazon Web Services (AWS). De nieuwe dienst beschermt klanten tegen grootschalige cyberaanvallen.

Dit meldt TechCrunch. Onlangs was een groot aantal bekende websites onbereikbaar door een grootschalige DDoS-aanval met het Mirai botnet op Domain Name System (DNS) provider Dyn. Door deze aanval werden ook een aantal DNS hostnames getroffen die worden gebruikt om sommige AWS-diensten en EC2 instances in de US-EAST-1 regio te benaderen.

Amazon Shield

Amazon Shield helpt klanten tegen dit soort incidenten te beschermen. De dienst is aangekondigd door Werner Vogels, Chief Technology Officer (CTO) bij Amazon, op AWS re:Invent. De dienst biedt automatisch bescherming tegen DDoS-aanvallen en is gebaseerd op werk dat Amazon heeft verricht met zijn Elastic Load Balancer, Cloud Front CDN en Route 53 DNS service.

De nieuwe dienst is in een gratis en betaalde versie beschikbaar voor klanten. Amazon stelt dat de gratis dienst in staat is 96% van de veelvoorkomende aanvallen succesvol af te slaan. De betaalde versie van Amazon Shield, Amazon Shield Advanced, biedt ook tegen minder vaak voorkomende en geavanceerdere aanvallen bescherming. Deze dienst is voor een vast tarief beschikbaar, wat voorkomt dat bedrijven die door een aanval worden getroffen onverwachts met hoge rekeningen te maken krijgen.

Kosten

Amazon Shield Advanced is beschikbaar voor 3.000 dollar per jaar, exclusief dataoverdrachtskosten voor het gebruik van Elastic Load Balancer, CloudFront en Route 53.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1