Nieuwe coalitie moet e-mailverkeer veiliger maken

phishing2

Het bedrijfsleven, brancheorganisaties en de Nederlandse overheid gaan samen misbruik zoals phishing en het ‘afluisteren’ van e-mail aanpakken. Hiervoor is de ‘Veilige E-mail Coalitie’ opgericht met steun van het ministerie van Economische Zaken.

Dit is bekend gemaakt tijdens het symposium van het Forum Standaardisatie. De deelnemers gaan binnen hun organisaties aan de slag met het doorvoeren van maatregelen die de beveiliging van e-mailverkeer verbeteren. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van gezamenlijk vastgestelde standaarden. Door deze standaarden te omarmen moet zowel phishing als het ‘afluisteren’ van e-mail tegen worden gegaan. Daarnaast willen de partijen onderling kennis delen en technologieën promoten om het gebruik van e-mailbeveiliging te versnellen.

Deelnemers

De volgende partijen nemen deel aan de coalitie: PostNL, KPN, Betaalvereniging Nederland, DDMA, Thuiswinkel.org, VNO-NCW, MKB-Nederland, Stichting Zeker-OnLine, Dutch Datacenter Association, Stichting DINL, XS4ALL, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Rijks-CIO), Fraudehelpdesk, Nederland ICT en de Belastingdienst. De betrokken partijen nodigen andere bedrijven en overheden uit zich aan te sluiten bij de coalitie en gebruik te maken van de kennis die hier beschikbaar is.

Marcel Krom, CIO bij PostNL: “We zijn zelf vergevorderd met de implementatie van de moderne e-mailbeveiligingsstandaarden. Maar we realiseren ons dat alle partijen in het mail-ecosysteem mee moeten doen om het echt te laten werken. Daarom sluiten we graag aan bij de coalitie.”

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

Proofpoint: TA402  duikt op in phishing campagnes

Proofpoint: TA402 duikt op in phishing campagnes

Cybersecuritybedrijf, Proofpoint, publiceert onderzoek over nieuwe activiteiten van TA402, een Advanced Persistent Threat (APT-) groep uit het Midden-Oosten.