Nieuwe CAPTCHA beveiliging draait in stilte op de achtergrond

Google lanceert een opvolger van de bekende CAPTCHA beveiliging waarmee gebruikers aantonen dat zij geen robot zijn. Bij deze nieuwe variant hoeven gebruikers niet langer iets aan te klikken; de tool draait volledig op de achtergrond.

no CAPTCHA reCAPTCHA

De CAPTCHA beveiliging vraagt gebruikers momenteel willekeurige woorden of cijfers die worden getoond op een afbeelding uit te typen. In andere gevallen worden gebruikers gevraagd bepaalde objecten te identificeren op een reeks foto’s. Door deze ‘puzzels’ op te lossen kunnen gebruikers bewijzen dat zij een mens zijn, en geen robot.

Laatste handmatige handeling verwijderd

Onlangs bracht Google al 'no CAPTCHA reCAPTCHA' uit, een variant van de CAPTCHA beveiliging waarbij gebruikers alleen nog een vakje naast de zin ‘I’m not a robot’ hoeven aan te vinken. De nieuwe versie die Google nu aankondigt verwijdert ook deze laatste handmatige handeling. Deze meest actuele reCAPTCHA maakt gebruik van geavanceerde machine learning en kunstmatige intelligentie om het gedrag van gebruikers te monitoren. Door te kijken naar onder andere de tijd die gebruikers nodig hebben om een bepaalde knop in te drukken of om een bepaald formulier in te vullen beoordeelt deze tool of een gebruiker daadwerkelijk menselijk is.

De nieuwe RECAPTCHA is gratis beschikbaar voor websites en geschikt voor zowel mobiele als desktop apparaten. Websitebeheerders kunnen hun website hier aanmelden.

Lees ook
Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmer1

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.