Nieuw online leertraject Ethical Hacking voor HBO-ICT

hacking-3112539

Hogeschool Utrecht (HU) gaat tijdens de coronacrisis slagvaardig om met een Ethical Hacking traject voor haar studenten. Nu er veel wordt thuisgewerkt, is er groeiende aandacht voor cybersecurity. Studenten HBO-ICT van Hogeschool Utrecht leren, in samenwerking met Security Academy, de kneepjes van het vak. 

Ruim voor de coronacrisis was de HU al een samenwerking aangegaan met de Security Academy. Onderdeel van deze samenwerking is een opleidingstraject Ethical Hacking voor de HBO-ICT studenten, bestaande uit de SECO-Institute cursussen Ethical Hacking Foundation en Ethical Hacking Practitioner. Hiermee krijgen studenten en docenten van de HU toegang tot actuele en praktijkgerichte kennis. En toen kwam de coronacrisis, waardoor alle gebouwen van de HU zijn gesloten en al het onderwijs op afstand wordt aangeboden. Samen met partner Security Academy is met man en macht gewerkt aan een online omgeving die wat verder moest gaan dan een standaard online leeromgeving: 400 VM’s voor 125 studenten in een gecompartimenteerde veilig hackbare cloud omgeving. En dat is gelukt. Zonder vertraging kunnen de opleidingen gewoon doorgaan.  

Anita Bosman, directeur van het Institute for ICT: “Wij willen onze studenten de meest actuele kennis op het gebied van cybersecurity aanbieden. Daarbij is praktijkgericht onderwijs ‘key’. En helemaal geweldig dat we ondanks de coronacrisis deze praktijkgerichte cursussen kunnen laten doorgaan met ervaren ethical hackers. Ik ben trots op mijn docenten en onze partner Security Academy voor de aanpassingen die zij hebben kunnen doorvoeren.” 

Rick Strijbos, managing director van Security Academy: “Super dat we in goede samenwerking met Hogeschool Utrecht een mooie oplossing hebben gevonden. We zien op dit moment dat we heel succesvol zijn met het online aanbieden van onze cybercursussen. En de resultaten van het online lesgeven overtreffen de verwachtingen. Zowel van onze docenten alsmede van de cursisten. Met als resultaat goed opgeleide professionals op het gebied van Security en Continuity. Want mensen realiseren zich dat in de 1,5 meter samenleving met veel thuiswerken, cybercriminelen erg actief zijn. Dus meer dan ooit is cybersecurity van groot belang.”