Nieuw onderzoek toont wijdverspreide intentie om VPN's te vervangen door Zero Trust Network Access

zero trust confidence

Zscaler maakt de resultaten bekend van het eerste onderzoek naar de adoptie van Zero Trust Network Access (ZTNA) door bedrijven. Het 2019 Zero Trust Adoption Report, uitgevoerd door Cybersecurity Insiders, toont aan dat vijftien procent van de organisaties ZTNA al heeft ingevoerd en meer dan de helft (59 procent) van plan is om ZTNA in de komende twaalf maanden te implementeren. Dit betekent dat slechts drie van elke twintig organisaties beschermd zijn tegen VPN-aanvallen. VPN-aanvallen behoren tot de nieuwste beveiligingslekken die van invloed zijn op de business. 

IT-leiders staan ​​onder enorme druk om naar de cloud te gaan om een ​​betere klantervaring te bieden, maar ze moeten het bedrijf daarnaast blijven beschermen. ZTNA-diensten zijn gebouwd om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot specifieke applicaties, gebaseerd op bedrijfsbeleid. In tegenstelling tot VPN's worden gebruikers nooit op het netwerk geplaatst en worden apps nooit blootgesteld aan internet. Dit creëert een zero atttack-oppervlak en beschermt het bedrijf tegen bedreigingen zoals de recente golf van malware en succesvolle VPN-aanvallen. Andere belangrijke uitkomsten van het onderzoek zijn: 

  • 61 procent van de organisaties maakt zich zorgen over partners met zwakke beveiligingsmethoden die toegang hebben tot interne applicaties.
  • BYOD is nog steeds een bedreiging voor IT-beveiliging in 2019, omdat 57 procent van de organisaties prioriteit geeft aan veilige toegang vanaf persoonlijke, onbeheerde apparaten.
  • 53 procent van de respondenten gelooft dat hun huidige beveiligingstechnologie hun risico’s kunnen verminderen, ondanks dat legacy-technologieën gebruikers rechtstreeks met het netwerk verbinden - waardoor het aanvalsoppervlak wordt uitgebreid. 

"We zien dat door overheden gesponsorde groepen bekende lekken in VPN's exploiteren. Organisaties moeten daarom heroverwegen hoe ze hun apps beveiligen en toegang ertoe bieden in een cloud- en mobile wereld", zei Patrick Foxhoven, CIO, Zscaler. "Hoewel het goed is te zien dat zoveel organisaties ZTNA nastreven om de gaten te dichten die zijn gecreëerd door VPN's, ben ik verrast dat meer dan de helft van de ondervraagden gelooft dat hun huidige infrastructuur betrouwbaar genoeg is om hun organisatie te beschermen."