Nieuw draadloos videoverificatiesysteem voorkomt valse alarmen

Reconeyez

Een op batterijen werkend alarmsysteem met videoverificatie werd gelanceerd door Reconeyez waarmee een nieuwe hoogwaardige en flexibele oplossing wordt aangeboden voor buitenbeveiliging met bijzondere aandacht voor mobiele/tijdelijke beveiliging evenals een permanente aanwinst voor buitenbeveiliging en bescherming van infrastructuur.

Het volledige stand-alone systeem kan gebruikt worden wanneer er geen netvoeding beschikbaar is en de PIR-camera‘s werken met een 2G/3G/4G-brug op batterijen waarmee alarmen en afbeeldingen ter verificatie naar de controlekamer worden verstuurd.

Het systeem onderscheidt zich door de volgende eigenschappen;

  • Afbeeldingen in HD-kwaliteit van PIR-camera‘s dag en nacht
  • Geïntegreerde artificiële intelligentie (AI) om valse alarmen te beperken
  • Breder detectiebereik van maximaal 35 meter
  • Mesh-netwerk voor verbeterde radiocommunicatie tussen PIR-camera‘s en de brug
  • Alarmbewaking en onderhoudssoftware in de cloud (mogelijkheid tot integratie met andere softwareplatformen)

De PIR-camera‘s bestaan uit afzonderlijke camera‘s voor beeldopnames overdag en ‘s nachts en ze zijn uitgerust met IR-verlichting om zowel overdag als ‘s nachts afbeeldingen in HD-kwaliteit mogelijk te maken.

Het in Estland gevestigde Reconeyez mag dan wel een nieuwe speler zijn op de commerciële markt, haar moedermaatschappij, Defendec, levert sinds 2009 dezelfde technologie aan de defensie- en grensbeveiligingsmarkt met implementaties in ongeveer 24 landen over de hele wereld.

Reconeyez is momenteel op zoek naar installatiepartners in heel Europa die actief zijn in markten zoals de beveiliging van bouwplaatsen, leegstaande panden, perimeters, vitale infrastructuur, afgelegen eigendommen en infrastructuur.

De onderneming heeft doorgewinterde vakmensen aangeworven om de lancering van de nieuwe activiteiten aan te sturen. Simon Faulkner was hiervoor werkzaam bij Eagle Eye Networks en zal verantwoordelijk zijn voor de Britse markt. Gary Frith, die voorheen Videofied vertegenwoordigde, zal samenwerken met installatiepartners in andere Europese markten.