Netskope biedt continu risicomanagement met nieuwe tools voor analyse en dynamische visualisatie

netskope-300200

Netskope, de toonaangevende Security Cloud, introduceert Netskope Advanced Analytics. De interactieve data-analyseservice biedt rijke, diepgaande visuele dashboards, rapporteert over cloud- en webgebruik en biedt data waarmee organisaties de risico’s kunnen meten en begrijpen.
 
De rol van het securityteam is aan het veranderen omdat applicaties en data zich in toenemende mate buiten de traditionele bedrijfsomgeving bewegen. De duizenden cloud- en webapplicaties die tegenwoordig gebruikt worden, vallen buiten het gezichtsveld van de IT-organisatie. Volgens het Cloud and Threat Report, editie augustus 2020 van Netskope gebruiken grote organisaties nu gemiddeld meer dan 7.000 cloudapps, waarbij tussen 1 januari en 30 juni 2020 een stijging van 161 procent te zien was in de bezoekcijfers van risicovolle apps en sites. Het is voor securityteams dan ook ongelooflijk moeilijk en tijdrovend geworden om een heldere analyse te maken van alle maatregelen die een organisatie genomen heeft om gebruikers en data te beschermen.
 
Advanced Analytics van Netskope is een service voor business intelligence en big data-analyse die organisaties voorziet van een dynamische en realtime weergave van de risico’s die ze lopen met apps van derden, gebruikers en data in de cloud. Securityteams kunnen gebruikmaken van de Netskope Security Cloud voor waardevolle inzichten, en heel eenvoudig rapporten maken die relevant zijn voor elke afzonderlijke organisatie. In combinatie met de Netskope Next-Gen Secure Web Gateway (SWG) bijvoorbeeld, krijgen securityteams meer zicht op het applicatiegebruik met meer dan 500 velden aan cloud- en webmetadata. In tegenstelling tot vendors van verouderde securitysystemen is Netskope Advanced Analytics een intuïtief, speciaal ontwikkeld analyticsplatform dat de afhankelijkheid van externe business intelligence-tools verkleint. Het helpt securityteams de informatie naar boven te halen die ze nodig hebben, trends te spotten, in te zoomen op zorgwekkende ontwikkelingen en op detailniveau naar dingen te kijken.
 
Yuichi Higashihara, Information Security and IT Management bij Nikko Chemicals: “Netskope is een onmisbare oplossing voor een veilige en flexibele werkstijl. Bovendien maken de mogelijkheden van Netskope’s Advanced Analytics – zoals het voorgedefinieerde CISO-dashboard – het heel eenvoudig om onze directie te overtuigen van de waarde van Netskope. De snelheid en efficiency van de rapportages zijn uitzonderlijk; we krijgen de inzichten en resultaten die we nodig hebben op het moment dat we ze nodig hebben.”
 
image
 
John Martin, Chief Product Officer van Netskope: “Nu organisaties hun applicaties vanuit het datacenter naar de cloud verplaatsen worden securityteams geconfronteerd met nieuwe uitdagingen in het dreigingslandschap. Organisaties moeten de risico’s beheersen en de bewaking versterken om ervoor te zorgen dat alle bedrijfsgegevens veilig zijn. De traditionele security-perimeter, met een groeiend aantal op afstand werkende gebruikers, is minder relevant aan het worden. Al deze factoren creëren nieuwe blinde vlekken bij het securityteam, en betrokkenen hebben betere informatie nodig om gebruikers en data te beschermen. Netskope Advanced Analytics helpt organisaties te begrijpen wat de risico’s van applicaties zijn, rapportages te maken voor de belangrijkste stakeholders en een beveiligingsprogramma te ontwikkelen waarmee de risico’s met de juiste securitycontrols worden beheerst om zo de data te beschermen en de dreiging te stoppen.”
 

Belangrijkste use cases voor Advanced Analytics:

  • Dashboard voor CxO’s: Advanced Analytics geeft klanten een overzicht van de belangrijkste prestatie-indicatoren van hun beveiligingsprogramma. Het is eenvoudig te begrijpen, dus het management blijft goed op de hoogte van de security-status van de organisatie.
  • Dashboard voor datarisico’s: weet waar bedrijfsdata is, welke risico’s verbonden zijn aan de applicaties die de organisatie gebruikt, en de effectiviteit van security richtlijnen binnen de Netskope Security Cloud.
  • Dashboard voor gebruik en risico’s van cloud en SaaS: de applicaties die een organisatie in gebruik heeft, kunnen van het ene op het andere moment veranderen. Securitymedewerkers hebben dus onderbouwde informatie nodig van wat er aan de hand is. Ze moeten in de gaten kunnen houden hoe de nieuwe applicatie wordt gebruikt, mogelijke risico’s kunnen identificeren en de juiste securityrichtlijnen invoeren voor een veilige introductie, in overeenstemming met de behoeften van de organisatie.
  • Dashboard voor cloud- en webdreigingen: clouddreigingen veranderen de manier waarop organisaties over security denken. In plaats van slechte sites simpelweg te blokkeren, is het belangrijk dat organisaties goed begrijpen hoe cloudapplicaties worden gebruikt en door wie. Advanced Analytics biedt een kristalhelder overzicht van dreigingen voor gebruikers en data, met alle details die nodig zijn voor een nader onderzoek.
image
image
 
De Netskope Security Cloud, op Netskope’s wereldwijde private-cloudinfrastructuur genaamd NewEdge, biedt ongekende zichtbaarheid en controle, realtime data en dreigingsprotectie voor cloudservices, websites en private apps, vanaf elke locatie en vanaf elk device. Netskope geeft invulling aan de veranderende behoeften in de markt door next-generation SWG, CASB, Cloud Security Posture Management, zero trust-netwerktoegang en geavanceerde machine learning te combineren om zo ongeautoriseerde of onbedoelde data-exfiltratie te detecteren en op een geavanceerde manier tegen dreigingen te beschermen.
 
Ga voor meer informatie over Netskope Advanced Analytics naar https://www.netskope.com/advanced-analytics
Meer over
Lees ook
Commvault Disaster Recovery uitgebreid met nieuwe mogelijkheden en bestemmingen in de cloud

Commvault Disaster Recovery uitgebreid met nieuwe mogelijkheden en bestemmingen in de cloud

Commvault, leverancier van bedrijfssoftware voor datamanagement in cloud-omgevingen en op locatie, maakt vandaag bekend dat het nieuwe mogelijkheden heeft toegevoegd aan Commvault® Disaster Recovery. Deze oplossing biedt nu continue replicatie en orchestration voor VMware-workloads, aangevuld met ondersteuning voor disaster recovery-processen tussen...

Acronis sluit zich aan bij MPC Alliance

Acronis sluit zich aan bij MPC Alliance

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, heeft zich aangesloten bij de MPC Alliance, een wereldwijd samenwerkingsverband van organisaties die optimale datasecurity en privacy nastreven door de implementatie van de veilige cryptografietechnologie MPC (Multi-Party Computation).

Nieuwe versie MOVEit 2020.1:  Secure Managed File Transfer met SharePoint ondersteuning

Nieuwe versie MOVEit 2020.1: Secure Managed File Transfer met SharePoint ondersteuning

SCOS Software te Hoofddorp, Benelux distributeur namens Progress, meldt dat een nieuwe versie van MOVEit, 2020.1, beschikbaar is. MOVEit 2020.1 voegt native toegang toe tot SharePoint-bestanden voor flexibelere workflows en is nog gemakkelijker te gebruiken met verbeterde API's.