Nederlandse ethische hackers hebben 120 kwetsbaarheden gemeld in 2014

hacker

Nederlandse hackers hebben in 2014 120 bruikbare meldingen gedaan bij het meldpunt responsible disclosure van telecombedrijven. Een flinke stijging. Het aantal kwam in 2013 nog uit op 77.

Het gaat om meldingen die bijdragen aan het tijdig verhelpen van een kwetsbaarheid. Twee jaar geleden zijn zes telecomaanbieders hiervoor een meldpunt responsible disclosure opgesteld. Responsible disclosure is het op verantwoorde wijze melden door bijvoorbeeld ethische hackers van mogelijke beveiligingsproblemen en kwetsbaarheden in ICT-systemen.

Loos alarm

In totaal zijn 394 meldingen binnengekomen, tegenover 366 in 2013. Meer dan tweederde van de meldingen bleek na verder onderzoek loos alarm te zijn. Het meldpunt bij telecomaanbieders komt voort uit de gedragscode responsible disclosure. De 120 bruikbare meldingen hadden in meerdere gevallen betrekking op een en dezelfde kwetsbaarheid.

De telecomsector is erg positief over de wijze waarop ethische hackers de meldpunten weten te vinden. Lotte de Bruijn, directeur Nederland ICT: "Ethische hackers leveren een waardevolle bijdrage aan de beveiliging van ICT-systemen in de telecomsector. Het is dan ook goed om te zien dat hackers de meldpunten beter weten te vinden en vaker gebruiken voor een melding."

Lees ook
CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Softwarebedrijf Citrix heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC, die vroeger bekend stonden als Citrix Gateway en Citrix ADC. Eén van de kwetsbaarheden, met kenmerk CVE-2023-4966, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 9,4. Dit betekent dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid g1