Nederlandse ethische hackers hebben 120 kwetsbaarheden gemeld in 2014

hacker

Nederlandse hackers hebben in 2014 120 bruikbare meldingen gedaan bij het meldpunt responsible disclosure van telecombedrijven. Een flinke stijging. Het aantal kwam in 2013 nog uit op 77.

Het gaat om meldingen die bijdragen aan het tijdig verhelpen van een kwetsbaarheid. Twee jaar geleden zijn zes telecomaanbieders hiervoor een meldpunt responsible disclosure opgesteld. Responsible disclosure is het op verantwoorde wijze melden door bijvoorbeeld ethische hackers van mogelijke beveiligingsproblemen en kwetsbaarheden in ICT-systemen.

Loos alarm

In totaal zijn 394 meldingen binnengekomen, tegenover 366 in 2013. Meer dan tweederde van de meldingen bleek na verder onderzoek loos alarm te zijn. Het meldpunt bij telecomaanbieders komt voort uit de gedragscode responsible disclosure. De 120 bruikbare meldingen hadden in meerdere gevallen betrekking op een en dezelfde kwetsbaarheid.

De telecomsector is erg positief over de wijze waarop ethische hackers de meldpunten weten te vinden. Lotte de Bruijn, directeur Nederland ICT: "Ethische hackers leveren een waardevolle bijdrage aan de beveiliging van ICT-systemen in de telecomsector. Het is dan ook goed om te zien dat hackers de meldpunten beter weten te vinden en vaker gebruiken voor een melding."

Lees ook
Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.