Nederlandse Apple Premium Reseller Amac Pro een van de eerste Jamf MSP-partners ter wereld

jamf-og-400300

Jamf, specialist in Apple-beheer, gaat samenwerken met de Nederlandse Apple Premium Reseller Amac Pro. Amac Pro, het onderdeel van Amac voor het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg, is daarmee wereldwijd een van de eerste MSP-partners van Jamf. Als Managed Service Provider (MSP) gaat Amac Pro met behulp van het Jamf-platform het beheer van Apple-devices verzorgen voor zijn mkb-klanten. 

Dankzij deze samenwerking kunnen nu ook kleinere ondernemingen – met 5 tot 50 medewerkers – profiteren van de geavanceerde beheermogelijkheden van het Jamf-platform. Mkb-klanten krijgen de beschikking over dezelfde functionaliteiten en tools als grotere organisaties. Amac Pro levert de benodigde licenties en verzorgt het dagelijkse beheer, zodat klanten daar zelf geen omkijken naar hebben. Zo hebben ook mkb-klanten de zekerheid dat hun Apple-devices (Mac, iPhone, iPad en Apple TV) makkelijk, effectief en veilig worden beheerd.

Groeiende adoptie van Apple in het bedrijfsleven

Het gebruik van Mac in het Nederlandse bedrijfsleven is sterk toegenomen en zal naar verwachting blijven groeien. Dit blijkt uit het recente rapport Zakelijk gebruik van Macs in Nederland van Jamf. Dit betekent dat ook de vraag naar beheer van Apple toeneemt, iets waar veel mkb-ondernemingen niet altijd zelf de benodigde kennis voor in huis hebben en waarvoor zij een deskundige partner zoeken.

“We zien dat de adoptie van Apple in het mkb duidelijk toeneemt. Veel bedrijven kiezen voor Apple vanwege de uitstekende gebruikerservaring en ze zoeken daarbij naar een makkelijke, effectieve en betaalbare oplossing om die devices te beheren. Denk bijvoorbeeld aan het volledig op afstand inrichten van nieuwe devices voor medewerkers die thuiswerken, het configureren en beheren van veilige toegang tot bedrijfsapplicaties en -data, en zorgen dat er wordt voldaan aan de AVG-regelgeving”, zegt Lucas Swaans, Sales Manager bij Amac Pro. “Met het Jamf-platform kunnen we mkb-klanten volledig ondersteunen. Wij nemen het beheer van de Apple-devices in de onderneming voor onze rekening, de klant heeft daar zelf geen omkijken meer naar. Dit is allemaal mogelijk dankzij de uitgebreide functionaliteiten van Jamf.

 “Wij zijn heel trots dat we met Amac Pro als een van de eerste Jamf MSP-partners ter wereld gaan samenwerken”, zegt Wouter Goed, Regional Sales Manager Benelux voor Jamf. “Hiermee hebben mkb-organisaties geen omkijken meer naar het beheer van al hun Apple-devices – Macs, iPhones, iPads en Apple TV’s. Zij krijgen de beschikking over dezelfde beheerfuncties als grotere organisaties, maar volledig verzorgd door de beheerspecialisten van Amac Pro. Daarmee kunnen ondernemers er zeker van zijn dat zij en hun medewerkers optimaal gebruikmaken van hun Apple-devices.”

 

Makkelijk beheer en beveiliging van Apple devices

Klanten van Amac Pro kunnen gebruikmaken van de volgende oplossingen van Jamf voor Apple-beheer en -security:

  • Jamf Pro – volledig beheer van Apple-devices, waaronder uitrol en configuratie op afstand, applicatiebeheer, OS-patchmanagement en hardware-inventarisatie;
  • Jamf Connect – identiteit en authenticatie voor Apple-devices, waarmee gebruikers via een beveiligde login veilig toegang krijgen tot de zakelijke toepassingen en data die zij nodig hebben voor hun werk. Daarbij kan onder andere gebruik worden gemaakt van multi-factor authenticatie (MFA) en biometrische authenticatie;
  • Jamf Protect – complete enterprise endpoint security-oplossing voor Mac, die bescherming biedt tegen malware en andere dreigingen. Bedrijven kunnen hiermee ook de activiteit op al hun Apple-devices monitoren, zelfs als deze nooit direct verbinding maken met het bedrijfsnetwerk.

 

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.