Nederland wil internationale commissie die cyberaanvallen voorkomt

Nederland wil een internationale commissie oprichten die zich richt op het voorkomen van cyberaanvallen op zowel politieke als militaire doelen. De commissie moet bestaan uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, denktanks en internetexperts.

bert-koenders Het plan voor een dergelijke commissie is door minister Koenders van Buitenlandse Zaken gelanceerd op de internationale veiligheidsconferentie in het Duitse München, meldt de NOS. Koenders stelt dat we een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben ons te beschermen tegen misbruik. Een gezamenlijke aanpak is volgens de minister nodig om het internet vrij, open en veilig te maken en houden. Het plan wordt de komende maanden verder uitgewerkt.

Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.