Nederland ICT roept op tot Grote Schoonmaak

Nederland ICT roept bedrijven in het kader de Alert Online-campagne, die deze week van start is gegaan, op een moment in te plannen voor een Grote Schoonmaak. De brancheorganisatie zet drie stappen uiteen waarmee bedrijven de bezem door de ICT kunnen halen.

1. Ruim je data op.

nederlandict Kijk kritisch naar de informatie die binnen je organisatie is opgeslagen, zeker als het om persoonsgegevens gaat. De Wet bescherming persoonsgegevens stelt eisen aan de opslag van persoonsgegevens en zet uiteen wat voor data mag worden verzameld, hoe lang deze bewaard mag blijven en hoe de data beveiligd moet worden. Het voorkomen van datalekken is van groot belang. Door de aankomende Meldplicht Datalekken, die op 1 januari 2016 in werking treedt, kunnen organisaties die datalekken niet melden boetes opgelegd krijgen.

2. Zorg dat software up-to-date is

Controleer of alle software binnen je bedrijf up-to-date is en er geen belangrijke veiligheidsupdates ontbreken. Op veiliginternetten.nl is meer informatie te vinden over het updaten en up-to-date houden van software.

Nederland ICT adviseert daarnaast alle aanwezige apparaten een keer extra te scannen op malware. 5 tot 10% van alle computers in Nederland is met malware geïnfecteerd en is onderdeel van een botnet. De kans is dus aanwezig dat dit ook machines binnen uw organisatie betreft. Een gerichte scan helpt deze machines op te sporen. Meer informatie hierover is te vinden veiliginternetten.nl.

3. Test de beveiliging van je bedrijf

Is uw organisatie goed beveiligd en ingericht om digitaal verantwoord te ondernemen? Met een scan op www.beschermjebedrijf.nl is dit in kaart te brengen. Daarnaast stelt Nederland ICT tien vuistregels voor cyber security beschikbaar (pdf).

Lees ook
Hoe kunnen Business Process Outsourcers data beschermen in het AI-tijdperk?

Hoe kunnen Business Process Outsourcers data beschermen in het AI-tijdperk?

Omdat Business Process Outsourcers (BPO's) het volledige potentieel van AI willen benutten, is het belangrijk dat ze nadenken over de mogelijke impact van generatieve AI op data en privacy. Zeker omdat BPO's vaak namens klanten grote hoeveelheden gevoelige informatie verwerken, van persoonlijke gegevens tot financiële transacties. Nu generatieve A1

Thru: native Cloud Secure MFT met nieuw licentie model

Thru: native Cloud Secure MFT met nieuw licentie model

Het MFT product van Thru Inc. is een krachtige, schaalbare en veilige oplossing voor het beheer van bestandsuitwisseling en -overdracht. Het is een native Cloud oplossing, ontworpen om bedrijven te helpen hun gegevens op een efficiënte en beveiligde manier te delen, zowel binnen als buiten de organisatie naar gebruikers, klanten, partners en relat1

Pure Storage verbetert de continuïteit van data met een nieuwe SLA-garantie voor Evergreen//One

Pure Storage verbetert de continuïteit van data met een nieuwe SLA-garantie voor Evergreen//One

Pure Storage heeft tijdens Pure//Accelerate 2023 de eerste ransomware recovery Service Level Agreement (SLA) aangekondigd die een schone storageomgeving garandeert na een aanval.