Navaio en NetWitness: “Organisaties moeten zichzelf beter beveiligen”

Navaio en NetWitness-600

 

Navaio IT Security en NetWitness (RSA) zien een landelijke trend. Organisaties investeren niet genoeg tijd en kennis in detectie en response en dat zorgt achteraf voor de nodige problemen. Verdachte activiteiten worden vaak pas laat ontdekt, terwijl dat onnodig is.

Gemiddeld is een hacker al een half jaar binnen, voordat hij toeslaat. De afgelopen maanden zijn hier in de media meerdere voorbeelden van verschenen. “Zonde en vooral onnodig” vindt Rob Musquetier, cybersecurity expert bij Navaio IT Security. “Door de eerste tekenen van een hack snel te signaleren en daar direct op te acteren worden vervolgkosten van een aanval drastisch gereduceerd. Hoe minder tijd een cybercrimineel heeft, hoe meer kans de organisatie heeft om business impact te minimaliseren.” En dat is juist wat er bij organisaties vaak mis gaat. Het spoedig detecteren en het oplossen van cyberdreigingen is van groot belang. Indien een cyberdreiging tijdig gedetecteerd is kan men zich blijven concentreren op de kerntaken van de organisatie en ondervinden klanten, patiënten en medewerkers geen nadelige gevolgen.


Kennisdeling


Samen met RSA NetWitness wil Navaio organisaties bewuster maken van de mogelijke gevaren rondom detectie en response en ze bij de hand nemen om zichzelf beter te beveiligen tegen kwaadwillenden van buitenaf. Zij organiseren daarom gezamenlijke webinars waar experts uit het werkveld als spreker worden uitgenodigd. In het laatste webinar, Detection & Response ‘Want meten is weten’ kwamen Rob Musquetier, Martijn Nijkerk (CISO Randstad) en Eelco Duijker (Cybersecurity specialist RSA NetWitness) aan het woord over het nut en de noodzaak van een goede detectie en response oplossing. Ook in het najaar staat een volgend webinar op de planning om organisaties te informeren over de mogelijke gevaren en hoe deze het beste geneutraliseerd kunnen worden.

"Wij zijn verheugd met het feit dat wij met Navaio IT Security kunnen samenwerken. Door de techniek van Netwitness te combineren met de expertise van Navaio kunnen we afwijkingen sneller constateren en verdachte situaties aan pakken.” zegt Hielke Veltman, Channel manager bij NetWitness. "Een mooie samenwerking, waar we hopelijk verschillende type organisaties mee kunnen helpen. Niet voor niets is Navaio Managed Service Security Partner van het jaar geworden van NetWitness."

Ook Rob Musquetier, partner van Navaio IT Security is enthousiast over de nauwe de samenwerking: “Met NetWitness en RSA als partner hebben wij een krachtig wapen in handen om onze klanten effectief te ondersteunen op het pareren van de hedendaagse cyber dreigingen.”

Meer over
Lees ook
‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmer1

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1