Na Apple lanceren ook Google en Microsoft met kill switch in smartphones

rp_samsunggalaxys3.png

Een zogeheten 'kill switch' voor smartphones blijkt zeer effectief te zijn. Sinds de introductie van een dergelijke switch door Apple in iOS 7 is het aantal diefstallen van iPhones en iPads aanzienlijk gedaald. Dit voor Microsoft en Google reden eveneens een kill switch in hun smartphones te implementeren.

Het aantal diefstallen van iOS-apparaten is sinds de introductie van de kill switch hard gedaald. Het aantal gestolen iOS-apparaten daalde in New York met 19%, in Londen met 24% en in San Francisco met zelfs 38%. Het aantal gestolen smartphones van het merk Samsung is juist gestegen.

De Amerikaanse autoriteiten melden nu dat dit voor Google en Microsoft aanleiding is een vergelijkbare maatregel te introduceren. Bronnen van PCWorld melden dat beide bedrijven de kill switch als een default-optie willen implementeren in hun smartphones. Dit betekent dat de feature standaard aan staat en gebruikers deze dus handmatig zullen moeten uitschakelen indien zij de kill switch niet willen gebruiken.

Lees ook
WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.