MySpace bevestigt diefstal van 360 miljoen gebruikersaccounts

hacker4-gabor-kalman

Social mediabedrijf MySpace bevestigt dat cybercriminelen de inloggegevens van 360 miljoen accounts hebben buitgemaakt. Zowel e-mailadressen, gebruikersnamen als wachtwoorden zijn in handen gevallen van aanvallers.

De website LeakedSource wist onlangs de hand te leggen op een database met 427 miljoen wachtwoorden van 360 miljoen MySpace-accounts. MySpace vermoedt dat de database enkele jaren geleden is buitgemaakt door een Russische hacker genaamd ‘Peace’. Deze hacker zou ook verantwoordelijk zijn geweest voor grote cyberaanvallen op LinkedIn en Tumblr. MySpace houdt in het midden wanneer de hack precies heeft plaatsgevonden. In een analyse heeft beveiligingsonderzoeker Brian Krebs echter aanwijzigingen gevonden dat de data in 2008 is buitgemaakt.

Oude versie van MySpace

Alle buitgemaakte data is afkomstig van de oude versie van MySpace. Het sociale netwerk kreeg in juni 2013 een grote update. Alleen accounts die voor deze periode zijn aangemaakt lopen dan ook risico. MySpace benadrukt geen financiële gegevens van klanten te verzamelen of hebben verzameld. Dergelijke informatie is dan ook niet bij de datadiefstal buitgemaakt.

Om misbruik van accounts tegen te gaan heeft MySpace alle wachtwoorden van accounts die voor juni 2013 zijn aangemaakt gereset. Wie inlogt op zijn account zal eerst een nieuw wachtwoord moeten genereren via de herstelfunctie voor wachtwoorden van MySpace. Daarnaast zegt het bedrijf geautomatiseerde tools in te zetten om verdachte activiteiten op te sporen en te blokkeren.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1