myBB-ontwikkelaar waarschuwt voor cyberaanval op myBB-fora

mybb

Het GitHub-account van een myBB-ontwikkelaars is gekraakt. Cybercriminelen hebben bij de cyberaanval wijzigingen aangebracht in de broncode van de forumsoftware. De informatie uit het GitHub-account wordt automatisch door de myBB-software opgehaald, waardoor mogelijk websites die gebruik maken van het open source myBB slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval.

Pirata Nervo maakt de hack van het GitHub-account bekend op de website van myBB. De hacker zou via het GitHub-account erin zijn geslaagd kwaadaardige code toe te voegen aan de broncode van myBB. Deze broncode wordt door de myBB software automatisch opgehaald om versie checks te kunnen verwerken. De aanvallers kon hierdoor back-ups maken van de databases van ieder willekeurig myBB-forum.

Beheerderspaneel gebruikt?

Het is niet bekend welke fora door de aanval zijn getroffen. De ontwikkelaars stelt dat beheerders moeten nagaan wanneer zij het beheerderspaneel hebben gebruikt. Indien zij tussen 14 november 23:00 GMT en 15 november 15:30 GMT hebben ingelogd op het beheerderspaneel is de kans volgens Pirata Nervo groot dat zij slachtoffer zijn geworden van de cyberaanval.

Beheerders kunnen dit controleren door via het AdminCP de Database Backup Logs te controleren. Deze zijn beschikbaar via de menu’s ACP -> Tools & Maintenance -> Administrator Logs. Indien er tenminste één database backup is gemaakt tussen 14 november 23:00 GMT en 15 november 15:30 GMT is de website slachtoffer geworden van de cyberaanval.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1