Mozilla blijkt 10 jaar lang bugs te hebben gelekt via Bugzilla

bugzilla

Mozilla heeft een pijnlijke fout gemaakt. Het bedrijf verzamelt kwetsbaarheden in zijn software in het bugtracking en -testsysteem Bugzilla. De beveiliging van Bugzilla blijkt echter lek, waardoor cybercriminelen maar liefst 10 jaar lang kwetsbaarheden hebben kunnen stelen uit het systeem. Mozilla heeft cybercriminelen dus indirect geholpen door de zero-day kwetsbaarheden in het systeem te vermelden.

De problemen met de beveiliging van Bugzilla zijn ontdekt door het beveiligingsbedrijf CheckPoint. Zero-day kwetsbaarheden zijn beveiligingsgaten die nog niet eerder bekend zijn gemaakt en waar dus nog geen patches voor beschikbaar zijn. Doelwitten kunnen zich dus niet tegen de aanvallen verdedigen, wat de kwetsbaarheden voor cybercriminelen extra waardevol maakt. Dit maakt de fout van Mozilla dan ook extra pijnlijk.

Het probleem zit in de accountvalidatie van Bugzilla. Medewerkers van onder andere Mozilla en Red Hat hebben een account bij Bugzilla, wat hen in staat stelt informatie uit de database te halen. De identiteit van gebruikers wordt gecontroleerd via e-mail. Deze controle blijkt echter eenvoudig te omzeilen, waardoor hackers zich kunnen voordoen als Mozilla- of Red Hat-medewerker om toegang te krijgen tot de database. Dit is dus maar liefst 10 jaar lang mogelijk geweest. Mozilla heeft het probleem verholpen en een patch uitgebracht voor Bugzilla.

Lees ook
Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.