Morgan Stanley-analist: 'Groei van aantal internet- en smartphonegebruikers vlakt af'

iphoneipadmini

De hoeveelheid internet- en smartphonegebruikers is afgelopen jaar opnieuw gestegen. De groei is echter minder hoog geweest dan eerder werd verwacht. Dit blijkt uit een analyse van Mary Meeker, een technologie-analist bij Morgan Stanley.

Meeker schrijft in haar jaarlijkse Internet Trends report dat de groei van de hoeveelheid internet- en smartphonegebruikers aan het afvlakken is. De hoeveelheid tabletgebruikers en mobiele data blijft echter explosief groeien. De hoeveelheid verscheepte tablets is in 2013 met 52% gestegen ten opzichte van 2012.

Snelle groei

De groei van het aantal verscheepte tablets is hiermee hoger dan de hoogste groei die ooit is waargenomen voor PC's. PC's maakte tijdens 2007 hun hoogtijdagen door. In dit jaar nam de hoeveelheid verscheepte PC's met 47% toe. In absolute aantallen gebruikers blijven desktops en PC's tablets voorlopig echter nog wel even ver. Meeker schat dat er op dit moment 50% meer PC-gebruikers zijn dan tabletgebruikers.

Als we kijken naar het aantal mobiel gebruikers als percentage van het totale internetgebruik maken alle regio's een dubbelcijferige groei door. Europa scoort echter relatief laag. Het mobiele gebruik groeit naar verwachting in 2014 in Europa met 16%, wat aanzienlijk hoger is dan de 8% uit 2013. Europa blijft hiermee achter op Noord-Amerika (19%), Afrika (38%) en Azië (37%).

Kansen voor adverteerders

Deze forse stijging in het gebruik van mobiele apparaten biedt kansen voor adverteerders. Alleen de Amerikaanse markt zou al goed zijn voor 30 miljard euro aan advertentie-inkomsten. De opbrengsten van apps blijven op dit moment hoger dan de opbrengsten van mobiele advertenties. Hier is dan ook ruimte voor verbetering.

Alle bevindingen van Mary Meeker zijn hier te vinden.

 
Meer over
Lees ook
81% van de CIO's is geconfronteerd met wifi gerelateerde beveiligingsincidenten

81% van de CIO's is geconfronteerd met wifi gerelateerde beveiligingsincidenten

Ruim de helft (57%) van alle organisaties vermoedt dat hun mobiele medewerkers de afgelopen twaalf maanden zijn gehackt. Maar liefst 81% van alle respondenten vertelden dat ze wifi gerelateerde beveiligingsincidenten hebben ervaren, met cafés (62%), vliegvelden (60%) en hotels (52%) als meest genoemde locaties. Andere locaties zijn treinstations (30%),...

15,5% van de .nl-websites is voorzien van SSL-certificaat

15,5% van de .nl-websites is voorzien van SSL-certificaat

15,5% van de unieke websites op het topleveldomein .nl is voorzien van een SSL-certificaat. In totaal gaat het om 500.000 Nederlandse websites. Dit blijkt uit cijfers van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Het topleveldomein .nl telt in totaal 3,6 miljoen unieke websites. In 757.000 van de gevallen gaat het om een zakelijke website...

'Android smartphones krijgen nog steeds te weinig updates'

'Android smartphones krijgen nog steeds te weinig updates'

Android smartphones krijgen nog steeds te weinig software- en beveiligingsupdates. Slechts één op de tien Android smartphones is voorzien van de laatste versie van het mobiele besturingssysteem Android. Een op de vijf Android smartphones kreeg in de eerste twee maanden van 2018 een beveiligingsupdate. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond,...