Mobotix legt focus op cybersecurity voor videosurveillance

Mobotix

Mobotix, specialist in oplossingen voor IP-video, introduceert het 'Mobotix Cactus Concept' om meer focus te leggen op cybersecurity bij het implementeren van videosurveillancesystemen. Doelstelling van dit concept is een integrale aanpak te bieden voor het beschermen van Mobotix-producten tegen elke type cyberaanval. Met een combinatie van advies, opleiding en tools, die klanten en partners helpt optimaal beveiligde videosurveillance- en toegangscontrolesystemen te creëren en te onderhouden.

Bewustzijn verhogen

Als onderdeel van het Cactus Concept implementeert Mobotix een multimediale cybersecuritycampagne om het bewustzijn bij klanten te verhogen hoe belangrijk de beveiliging van netwerkgebaseerde videosystemen is. Maar ook hoe organisaties zichzelf met intelligente oplossingen op een kostenefficiënte wijze beter kunnen beschermen. 'End-to-end' encryptie zonder blinde vlekken is daarvoor noodzakelijk, vanaf de beeldopnamebron via de datakabels en -opslag tot en met het videomanagementsysteem. Net als een cactus waarbij elke tak met doornen is bedekt, moeten alle onderdelen (camera, opslag, kabels, VMS) van Mobotix-oplossingen digitale doornen hebben die ze beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Hoogst mogelijke beveiligingsniveau

Mobotix gebruikt de services van SySS, een gerenommeerd onafhankelijk testbedrijf op securitygebied, om het hoogst mogelijk beveiligingsniveau te leveren. Zij onderzoeken en testen alle software en hardware-onderdelen. Andere klanten van SySS zijn onder andere Bunderwehr, CreditPlus Bank AG, Daimler, Deutsche Bank, Festo, Hewlett Packard, Innenministerium/LKA Niedersachsen, SAP, Schaeffer, Schufa, T-Systems en Union Investment. Sebastian Schreiber, CEO van SySS zegt: Mobotix heeft een contract met ons voor het uitvoeren van penetratietesten voor alle technische onderdelen. Onze initiële platformtest van een huidig cameramodel leverde zeer positieve resultaten op en nu gaan we door met een continu testproces."

Interessante aanvalsdoelen

"Moderne oplossingen voor videosurveillance en toegangscontrole helpen mensen, locaties en eigendommen in de hele wereld te beschermen, maar zijn tegelijkertijd interessante aanvalsdoelen voor het infiltreren, overnemen of uitschakelen van vitale systemen", zegt Thomas Lausten CEO van Mobotix. "Nu er als onderdeel van het Internet of Things (IoT) jaarlijks miljarden IP-apparaten bijkomen, moet onze sector laten zien hoe veilige platformen te creëren waarmee het risico op een aanval te verkleinen is. Als technologische marktleider in digitale videosurveillance gelooft Mobotix dat het 'Cactus Concept' bijdraagt aan een betere security van het ontwerp, productie en gebruik van elk apparaat, in combinatie met 'end-to-end' encryptie tijdens het gebruik en beheer. Cybersecurity is bij Mobotix altijd al een focuspunt geweest. De komende tijd gaan wij met onze partners, klanten en overheidsorganisaties de technieken en systemen die onze maatschappij beschermen nog veiliger maken."

Meer over
Lees ook
CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1