MOBOTIX combineert IP-video met 3D-laserscanning en thermische radiometrie voor terreinbeveiliging

MOBOTIX voegt nieuwe producten en oplossingen toe aan zijn IP-video aanbod. Dit nieuwe aanbod is op de beurs Security Essen voor het eerst getoond. Het gaat onder andere om een in samenwerking met Konica Minolta ontwikkelde oplossing voor efficiëntere buitenterreinbeveiliging en alarmmanagement. Verder toonde het bedrijf ‘plug & play’ systemen, integraties die in samenwerking met partners zijn ontwikkeld en de nieuwe videomanagementsoftware MxManagementCenter 1.3.

In samenwerking met Konica Minolta heeft MOBOTIX een nieuw concept voor terreinbeveiliging ontwikkeld. De oplossing is gebaseerd op de eigen hoge resolutie video en thermische technologie en de 3D laserscanner (3D LiDAR) van Konica Minolta. Deze combinatie maakt het mogelijk alle data van een incident beter automatisch te analyseren, informatie driedimensionaal te presenteren op basis van bewegingen in de opnameframes en afstanden tussen objecten te meten.

In samenwerking met Konica Minolta heeft MOBOTIX een nieuw concept voor terreinbeveiliging ontwikkeld op basis van eigen hoge resolutie video en thermische technologie en de 3D laserscanner van Konica Minolta (bron: MOBOTIX)

Point-of-Sale met data- en beeldanalyses

Voor retailers demonstreerde MOBOTIX een Point-of-Sale oplossing met geïntegreerde data- en beeldanalyses voor het toevoegen van informatie aan kassatransacties. Verder liet het bedrijf zien hoe thermische radiometrie en eventlogica betrouwbare temperatuurmonitoring mogelijk maken. Temperatuurmonitoring helpt tijdig potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen in kritische industriële processen en infrastructuren. De securityoplossingen van MOBOTIX zijn geschikt voor mobiele implementaties dankzij hun ontwerp, hemisferische cameratechnologie, gedecentraliseerde opslag en eventlogica.

MxMC versie 1.3 is door MOBOTIX uitgebreid met een nieuwe menubalk voor alle apparatuur, gebaseerd op een boomstructuur, die gebruikers een beter gestructureerd overzicht biedt. Maar ook betere navigatie tussen camera’s en views. Een andere toegevoegde functie is de mogelijkheid camera’s of groepen als favoriet te markeren. Tenslotte levert deze nieuwe versie snellere prestaties op zowel Windows als Mac OS X-apparatuur.

Analoge camera’s integreren

De nieuwe MxDigitizer-oplossing maakt het mogelijk analoge camera’s te integreren in een MOBOTIX-systeem. Door analoge signalen te converteren naar digitale opnamen en ondersteuning van andere decentrale functies, waaronder de MxActivitySensor, opslag in de camera en eventlogica.

MOBOTIX heeft tevens twee plug & play oplossingen ontwikkeld die de implementatie van een MOBOTIX-systeem vereenvoudigen. De eerste is een camera/NAS-combinatie en de tweede een compleet IP-videodeursysteem, die beide al vooraf geconfigureerd worden geleverd. Die basisconfiguratie ondersteunt standaardapplicaties voor videosurveillance. MOBOTIX maakt in deze oplossingen gebruik netwerkopslagsystemen van de technologiepartner Overland/Tandberg.

Meer over
Lees ook
Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel maakt bekend de naam McAfee niet langer te zullen gebruiken voor zijn antivirusproducten. Het bedrijf wil hiermee de banden met de McAfee-oprichter John McAfee zo veel mogelijk verbreken. De McAfee-oprichter is de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws. Zo werd hij in 2012 gezocht voor moord in het Centraal-Amerikaanse land Belize.1

Kingston lanceert beveiligde USB-stick met USB 3.0-ondersteuning

Kingston lanceert beveiligde USB-stick met USB 3.0-ondersteuning

Kingston lanceert de DataTraveler Locker+ G3 USB 3.0 Flash drive. De nieuwste generatie van de DataTraveler Locker+ G3 biedt dankzij USB 3.0 hogere datasnelheden dan zijn voorganger. De USB-sticks van Kingston zijn beveiligd met een wachtwoord en is voorzien van hardware die alle opgeslagen data automatisch versleuteld. Gebruikers kunnen hierdoor1

Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Microsoft lanceert een reeks best practices voor werknemers die hun privé-apparaten op de werkvloer willen gebruiken. Het bedrijf adviseert onder andere alleen legitieme apps en software te gebruiken die afkomstig is van betrouwbare bronnen. Het meenemen van privé-apparaten naar de werkvloer, wat ook wel Bring Your Own Device (BYOD) wordt genoemd1