Mimecast wapent bedrijven met gratis Awareness Training Kit

Awarenesstrainingen kunnen het risico op datalekken, cyberincidenten en daaraan gerelateerd productiviteitsverlies fors terugdringen. Om het belang van awarenesstrainingen te onderstrepen, organiseert Mimecast in het kader van Cyber Security Awareness Month een wereldwijd initiatief. Via onder andere een gratis Awareness Training Kit helpt Mimecast bedrijven zichzelf te wapenen tegen uiteenlopende cyberdreigingen.

Cyberdreigingen zijn voor ieder bedrijf een belangrijk aandachtspunt. Zo zag 90 procent van de bedrijven het aantal phishingaanvallen in het afgelopen jaar toenemen of stabiel blijven, blijkt uit het State of Email Security 2018-rapport. Door het bewustzijn over cybercriminaliteit onder medewerkers te vergroten, zijn zij beter in staat phishing en andere cyberaanvallen tijdig te herkennen, wat veel schade kan voorkomen. Desondanks traint slechts 11 procent van de bedrijven zijn personeel regelmatig in het herkennen van cyberaanvallen.

Flashmob-photo-3-615x351

Om bedrijven kennis te laten maken met awarenesstrainingen biedt Mimecast in het kader van Cyber Security Awareness Month de Awareness Training Kit gratis aan via zijn blog. Deze kit vergroot het bewustzijn van werknemers op het gebied van online fraude, datalekken, onveilige publieke wifinetwerken, phishing en voicephishing (vishing). Bij vishing nemen criminelen telefonisch contact op met slachtoffers en proberen ze informatie of toegang tot bijvoorbeeld interne systemen te krijgen.

Mimecast Awareness Training

De Awareness Training Kit is gebaseerd op het nieuwste aanbod van het bedrijf: de Mimecast Awareness Training. Deze dienstverlening is ontwikkeld op basis van het aanbod van Ataata, een specialist in securityawarenesstrainingen die in juli 2018 is overgenomen door Mimecast.

Deelnemers worden in de Mimecast Awareness Training via interessante en relevante content, risicoscores en gesimuleerde aanvalsscenario's bewust gemaakt van risico's op het gebied van IT-beveiliging en de impact van eigen gedrag op de digitale veiligheid van hun organisatie. Hierbij wordt onder meer aandacht besteed aan ransomware, phishing, bankfraude, wachtwoordhygiëne en compliance met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) en de Amerikaanse Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA).

Weerstand doorbreken

"Werknemers moeten worden aangemoedigd aandacht te besteden aan security en weerbaarder worden tegen dreigingen", aldus Michael Madon, Senior Vice President en General Manager security awareness bij Mimecast. "Door op creatieve wijze cybersecuritytrainingen aan te bieden, doorbreken wij de weerstand die veel werknemers hebben tegen training."

"We hebben een reeks initiatieven georganiseerd die samenvallen met Cyber Security Awareness Month", vervolgt Madon. "Het gaat hierbij onder andere om een trainings- en certificeringsprogramma voor klanten van Mimecast die willen uitblinken in best practices voor security.