Mimecast deelt dreigingsinformatie uit e-mail met IBM QRadar

E-mail- en datasecuritybedrijf Mimecast stelt zijn e-mailsecurityinformatie beschikbaar voor de threat intelligence-oplossing IBM QRadar. Met Mimecast for IBM QRadar krijgen securityteams een beter inzicht in potentiële kwetsbaarheden, actuele aanvallen en mogelijke dreigingen via e-mail.

mimecast-logo Het dreigingslandschap is sterk aan verandering onderhevig. IBM QRadar groepeert en volgt dreigingen naarmate deze zich verder ontwikkelen. Daardoor kunnen beveiligingsteams de dreigingen eenvoudiger prioriteren, sneller reageren en zo de impact van de aanval beperken. Gebruikers profiteren bovendien van een 'single point of view' op alle dreigingsinformatie.

Dankzij Mimecast for IBM QRadar is ook dreigingsinformatie uit e-mail onderdeel van die scope. E-mail blijft een van de belangrijkste aanvalsvectoren voor cybercriminelen. De threat intelligence-oplossing van IBM correleert dreigingsdata uit e-mail met andere databronnen en helpt daarmee geavanceerde dreigingen te signaleren. Ook herkent de oplossing door de integratie afwijkend gedrag in e-mailverkeer.

Silovorming

"Aanvalsmethoden evolueren snel en worden steeds geavanceerder, doelgerichter en gevaarlijker. Organisaties zoeken naar oplossingen voor de versterking van hun verdedigingsstrategie. Veel beveiligingsproducten werken echter in silo's, en bieden daardoor nauwelijks zicht op het dreigingslandschap. Dat maakt het lastig inkomende bedreigingen te identificeren en te prioriteren", zegt Christina Van Houten, Chief Strategy Officer bij Mimecast.

"De integratie van Mimecast met IBM QRadar-technologie geeft gezamenlijke klanten de benodigde zichtbaarheid. De geprioriteerde en diepgaande forensische analyse vermindert 'ruis', en dit alles via één centrale beveiligingsconsole", aldus Van Houten.

Threat intelligence onmisbaar

De integratie van Mimecast met IBM QRadar is een strategische zet. Threat intelligence is uitgegroeid tot een onmisbaar securityinstrument voor organisaties. Dat was een belangrijke conclusie uit het onlangs door Mimecast vrijgegeven rapport 'Threat Intelligence: Far-fetched Idea or Must-have Security Tactic?'.

Het rapport is opgesteld in samenwerking met de Cyber Resilience Think Tank, een denktank van vooraanstaande IT-influencers die hun kennis en expertise bundelen in strijd tegen cyberdreigingen. De denktank tipt organisaties onder andere hoe ze reeds aanwezige data effectiever kunnen inzetten voor securitydoeleinden. Ook geven de experts advies over de inzet van threat intelligence met een beperkt budget.

Kosteloos beschikbaar

Mimecast for IBM QRadar is kosteloos beschikbaar via de IBM Security App Exchange en via IBM X-Force Exchange. Het rapport 'Threat Intelligence: Far-fetched Idea or Must-have Security Tactic?' is hier te downloaden.