Mimecast Cloud Archive helpt e-mailarchief veilig beschikbaar te stellen

Mimecast lanceert Mimecast Cloud Archive. Met deze oplossing kunnen organisaties hun e-mailarchief vanaf iedere locatie snel openen, ongeacht de grootte van het archief.

mimecast-logo Medewerkers verwachten dat ze altijd en overal toegang hebben tot hun zakelijke e-mail. Tegelijkertijd moeten organisaties ervoor zorgen dat bedrijfsgegevens altijd zijn beveiligd volgens de geldende policy's, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt of de locatie van de medewerker. Mimecast Cloud Archive biedt helpt hierbij. Bedrijven kunnen de clouddienst inzetten voor onder andere een veilige opslag van gegevens, ingebouwde datarecovery, e-discovery en uitgebreide compliancemogelijkheden.

Traditionele e-mailarchivering voldoet niet

Sinds het begin van e-mailarchivering bijna twintig jaar geleden is de manier waarop organisaties e-mail gebruiken drastisch veranderd. Traditionele on-premise oplossingen en de eerste clouddiensten voor het archiveren van e-mail voldoen daardoor niet meer. Maar liefst 88 procent van de organisaties heeft dan ook problemen met de archiveringsoplossingen die ze nu gebruiken. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek dat Vanson Bourne uitvoerde in opdracht van Mimecast.

Volgens het onderzoek lopen ondernemingen tegen de volgende uitdagingen aan:

  • Complex beheer van de bestaande archiveringsoplossingen (bijna 60 procent).
  • Gebrek aan schaalbaarheid (48 procent).
  • Trage zoekfunctie (56 procent).

Cloudgebaseerde archivering

Met Mimecast Cloud Archive speelt Mimecast hierop in. Mimecast Cloud Archive biedt de volgende functionaliteiten:

  • De zoekprestaties maken e-discovery en compliance eenvoudiger. IT-beheerders, complianceteams en juridische professionals kunnen dankzij intuïtieve tools makkelijk zoeken in e-mails.
  • Als het noodlot toeslaat, kunnen organisaties hun Outlook-inhoud altijd volledig herstellen. Dit geldt niet alleen voor de mails, maar ook voor persoonlijke mappen, agenda-items en contacten. Dataherstel met Sync & Recover beschermt organisaties tegen gegevensverlies of -corruptie. De onafhankelijke archieven zijn niet aan te passen en zijn altijd en overal beschikbaar.
  • De Case Review App biedt zakelijke inzichten zodat gebruikers snel en effectief e-mail- en bijlagegegevens kunnen doorzoeken. Deze inzichten komen onder andere van pas tijdens compliancereviews, interne policyaudits en bij de beoordelingen van geschillen. Maar ook als een betrokkene onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gebruikmaakt van zijn rechten, bijvoorbeeld om zijn eigen persoonsgegevens in te zien of te laten verwijderen. De toegang tot e-mail en de snelle zoekfunctie van Cloud Archive zijn ook beschikbaar via Salesforce.com.
  • Langdurige opslag van data doordat gebruikers e-mail- en bijlagegegevens voor altijd kunnen archiveren. Organisaties krijgen hierbij niet te maken met extra kosten voor de opslag of een lange bewaartermijn.

Security dankzij EMM

Mimecast Cloud Archive biedt medewerkers nieuwe mogelijkheden om e-mail vanaf elke locatie te beheren. Dankzij een Enterprise Mobility Management (EMM)-oplossing hebben IT-afdelingen de volledige controle over de implementatie, toegang tot content en het verwijderproces. Medewerkers kunnen zelfstandig het archief doorzoeken en beveiligingsmaatregelen nemen, waardoor ze productiever zijn. Dit is mogelijk vanaf zowel privé- als bedrijfsapparaten.

Mimecast heeft voor de veiligheid samengewerkt met BlackBerry. Ondersteuning voor andere belangrijke EMM-platforms volgt.

Lees ook
Avans Hogeschool  en G DATA stomen studenten klaar voor een baan in IT-security

Avans Hogeschool  en G DATA stomen studenten klaar voor een baan in IT-security

G DATA en Avans Hogeschool organiseerden een hacksessie om studenten klaar te stomen voor een baan in de IT-security. Gedurende de hacksessie gingen ruim 80 Avans studenten en -docenten, de strijd met elkaar aan om zo snel mogelijk toegang te krijgen tot servers die speciaal voor het evenement waren geplaatst. Voorafgaand aan de hacksessie kregen de...

CES 2019: hoofdrol voor security en cloud in nieuwe oplossingen

CES 2019: hoofdrol voor security en cloud in nieuwe oplossingen

5G, kunstmatige intelligentie, IoT en zelfrijdende voertuigen zijn enkele van de hoofdthema’s van de afgelopen CES dat begin januari plaatsvond in Las Vegas. De grootste beurs van consumentenelektronica ter wereld is daardoor ook steeds meer een plek voor meer abstracte oplossingen, waarin security en cloud computing een grote rol spelen. Het Nederlandse...

Kaspersky versterkt kennisnetwerk DHPA

Kaspersky Lab is technology partner van DHPA. Meer dan 400 miljoen consumenten en meer dan 270.000 bedrijven maken gebruik van de oplossingen van Kaspersky. Met deze samenwerking wordt beoogd om de bij DHPA aangesloten deelnemers nog beter in staat te stellen de data die zij beheren te beveiligen. “Wij zijn erg blij met het partnership met DHPA. Op dit moment maakt Kaspersky Lab een sterke groei door met zijn MSP-oplossingen. Onlangs hebben we de beveiliging voor Office 365 toegevoegd waarmee we een volledige security-portfolio kunnen bieden. Met DHPA kunnen we elkaar versterken op het gebied van...