Microsoft stopt technische ondersteuning van Windows XP

Microsoft stopt vandaag met de technische ondersteuning van Windows XP. Het bedrijf heeft vandaag nog een laatste beveiligingsupdate uitgebracht waarmee een aantal ernstige kwetsbaarheden worden opgelost. Windows XP-gebruikers zijn vanaf nu op zichzelf aangewezen.

Het stoppen van de technische ondersteuning van Windows XP betekent dat Microsoft geen updates meer uitbrengt voor het besturingssysteem. Ook nieuwe beveiligingsgaten die in het inmiddels 13 jaar oude besturingssysteem worden aangetroffen worden dus niet meer gedicht. Gebruikers lopen hierdoor extra risico slachtoffer te worden van cybercrime.

Anti-virus

Microsoft waarschuwde gebruikers eerder al zo snel mogelijk over te stappen op een nieuw besturingssysteem. Wel kondigde het bedrijf aan voorlopig anti-virusoplossingen voor Windows XP te blijven ondersteunen. Zakelijke gebruikers kunnen op Windows XP gebruik maken van de gratis beveiligingsoplossingen System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection en Windows Intune. Consumenten kunnen gratis gebruik maken van Microsoft Security Essentials. Microsoft blijft al deze pakketten ondersteunen tot 14 juli 2015.

Avast heeft al aangekondigd Windows XP tot 2017 te blijven ondersteunen. Het beveiligingsbedrijf gaat modules ontwikkelen die misbruik van kwetsbaarheden in het besturingssystemen moeten voorkomen.

Custom support

De Nederlandse overheid maakte deze week bekend een deal te hebben gesloten met Microsoft. Microsoft gaat tot eind 2014 'custom support' leveren voor Windows XP-machines van de Nederlandse ministeries en bijbehorende diensten.

Lees ook
Onderzoek Cloud Security Alliance toont grote vraag naar CASB, extra scholing nodig om doelstellingen cloud-beveiliging te verduidelijken

Onderzoek Cloud Security Alliance toont grote vraag naar CASB, extra scholing nodig om doelstellingen cloud-beveiliging te verduidelijken

De Cloud Security Alliance (CSA) presenteert de resultaten van haar laatste onderzoeksrapport, The Evolution of the CASB. De CSA is een toonaangevende organisatie die standaarden, certificeringen en best practices definieert om een veilige cloud computing-omgeving te waarborgen. Aan het onderzoek deden meer dan tweehonderd IT- en beveiligingsprofessionals...

DSD Europe eerste die complete Acronis cloudportfolio direct vanuit reseller platform levert

DSD Europe eerste die complete Acronis cloudportfolio direct vanuit reseller platform levert

Als eerste in Europa stelt DSD Europe het complete Acronis cloudportfolio beschikbaar voor haar partners en levert de oplossingen, dankzij de API-koppeling, direct na aankoop vanuit het DSD-platform. Binnen één minuut ontvangt de reseller inloggegevens van de MSP-omgeving en kan de Acronis-oplossing voor de eindklant worden ingericht.

Acronis lanceert extra krachtige back-up oplossing specifiek voor air-gapped netwerken

Acronis lanceert extra krachtige back-up oplossing specifiek voor air-gapped netwerken

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, lanceert Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition, een full disk image back-upoplossing die speciaal ontworpen is voor air-gapped netwerken, netwerken 'zonder internet'.