Microsoft laat gebruikers data buiten de VS opslaan

spionage

Microsoft gaat gebruikers de mogelijkheid bieden hun data voortaan buiten de Verenigde Staten op te slaan. Met de maatregel wil Microsoft het voor de Amerikaanse inlichtingendienst NSA onmogelijk maken de gebruikers binnen de wet te bespioneren.

Het Amerikaanse IT-bedrijf is door de NSA in verlegenheid gebracht nadat bleek dat ook het interne serverkeer van Microsoft door de inlichtingendienst werd afgeluisterd. Microsoft is overigens niet het enige doelwit. Documenten van NSA-klokkenluider Edward Snowden lieten zien dat ook het serververkeer van Google en Yahoo niet veilig is voor de NSA.

Niet voor Amerikanen

Microsoft wil gebruikers die in hun maag zitten met de spionagepraktijken van de Amerikaanse geheime dienst tegemoet komen. Het bedrijf zegt daarom tegen de Financial Times gebruikers de mogelijkheid te gaan geven hun data niet langer in het land op te slaan. Alleen niet-Amerikaanse gebruikers, waaronder dus Europeanen, kunnen gebruik maken van de mogelijkheid.

Het is niet duidelijk op welk termijn de optie data buiten de VS op te slaan beschikbaar wordt.

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.