Microsoft informeert gebruikers over aanvallen door staatshackers

Microsoft gaat gebruikers van Outlook.com voortaan waarschuwen indien het bedrijf aanwijzigingen heeft dat overheden hun account hebben geprobeerd te hacken. Hiermee volgt het bedrijf het voorbeeld van Facebook, Twitter, Yahoo en Google.

Oud-medewerkers van Microsoft verklaren tegenover persbureau Reuters dat in 2011 de Hotmail-accounts van ruim duizend mensen zijn gehackt. De aanval was vooral gericht op Tibetaanse en Oeigoerse leiders. Onderzoek van Microsoft wees uit dat de aanvallen vermoedelijk afkomstig waren uit China. Gebruikers werden hiervan echter niet op de hoogte gesteld, volgens Microsoft aangezien er onduidelijkheid bestond over de bron van de aanval. Wel werden gebruikers verzocht hun wachtwoord te wijzigen, zonder dat hiervoor een reden werd gegeven.

Microsoft belooft zijn beleid aan te passen en voortaan gebruikers op de hoogte te stellen van cyberaanvallen uitgevoerd door landen of hackers die door overheden worden gesteund.

Meer over
Lees ook
Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

TA444, een staatsgesponsorde hackersgroep uit Noord-Korea is waarschijnlijk belast met het genereren van inkomsten voor het Noord-Koreaanse regime. Deze aanvallen overlappen met APT38, Bluenoroff, BlackAlicanto, Stardust Chollima en COPERNICIUM. In het verleden waren de pijlen gericht op banken om uiteindelijk geld door te sluizen naar andere dele1

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Niet updaten slimme apparaten vergroot risico om gehackt te worden

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

Met de feestdagen en Black Friday in aantocht slijpen oplichters de messen. Ook dit jaar proberen zij massaal om consumenten geld afhandig te maken en gevoelige gegevens te stelen, zo waarschuwt WatchGuard Technologies. Het IT-beveiligingsbedrijf zet de belangrijkste trucs van online oplichters op een rij. Ook geeft WatchGuard praktische tips om t1