Michael Müller nieuwe Vice President WLAN en switches bij LANCOM Systems

Mueller_Michael_LCS_Tie

De Duitse infrastructuurproducent LANCOM Systems heeft Michael Müller aangenomen als Vice President WLAN en switches. De 47-jarige is verantwoordelijk voor de netwerkproducten (zowel draadloos als bedraad): access points, controllers, hotspot-oplossingen en LAN-switches. Hij komt van de netwerkspecialist D-Link, waar hij leiding gaf aan het productmanagement voor Centraal-Europa.

De afgestudeerde bedrijfseconoom heeft meer dan twintig jaar ervaring in het productmanagement binnen de IT-branche, vooral als leidinggevende. Recentelijk was hij als hoofd productmanagement bij D-Link verantwoordelijk voor het productmanagement in Centraal-Europa. Eerder werkte hij onder meer voor Dell en Hewlett Packard/Compaq.

In zijn nieuwe rol is Michael Müller verantwoordelijk voor de product- en marktstrategie van de LANCOM WLAN- en switch-productlijnen. Hij zal het beheer, de verdere ontwikkeling en het lifecycle management van het LAN- en WLAN-portfolio aansturen. Müller rapporteert aan Christian Schallenberg, CTO en lid van de LANCOM-directie.

“Met Michael Müller krijgen we een gerenommeerde netwerkexpert en ervaren manager voor de verdere ontwikkeling van ons LAN- en WLAN-portfolio”, benadrukt Christian Schallenberg. “We kijken ernaar uit om met hem samen te werken aan zaken die belangrijk zijn voor de toekomst van de branche en ons bedrijf, zoals Wi-Fi 6 en de verdere uitbreiding van onze productfamilies naar complete enterprise-oplossingen.”

Müller volgt de Nederlander Jan Buis op, die de afgelopen anderhalf jaar verantwoordelijk was voor het WLAN- en switch-portfolio. Als Vice President Business Development zal Buis zich in de toekomst richten op de verdere uitbreiding van de wereldwijde activiteiten van LANCOM binnen de Rhode & Schwarz Group. Ook het onderhouden van de relaties met internationale analisten en het strategische management van OEM-klanten maakt deel uit van zijn takenpakket.

Meer over
Lees ook
René Mulder nieuwe Managing Director van T-Systems Nederland

René Mulder nieuwe Managing Director van T-Systems Nederland

T-Systems benoemt René Mulder (45) tot Managing Director van T-Systems in Nederland per 1 december 2014. Op dit moment wordt deze positie bekleed door Jerry Boezel, die het bedrijf op eigen verzoek gaat verlaten. "De Nederlandse markt is belangrijk binnen Europa voor T-Systems. In de afgelopen drie jaar heeft Jerry Boezel de klant- en medewerkerte1

Netskope stelt Eduard Meelhuysen aan als VP Sales & GM EMEA

Netskope stelt Eduard Meelhuysen aan als VP Sales & GM EMEA

Cloud enabler Netskope maakt bekend per 1 mei 2014 Eduard Meelhuysen (44) te hebben aangesteld als VP Sales & GM EMEA. Als hoofd van de internationale sales- en marketingorganisatie is het zijn belangrijkste taak de sales- en marketingafdelingen en de sales engineers aan te sturen. Daarnaast zet Meelhuysen zich in voor het neerzetten van Netsk1

G Data stelt Walter Schumann aan als directeur sales en marketing

G Data stelt Walter Schumann aan als directeur sales en marketing

G Data Software maakt bekend Walter Schumann per 1 september te hebben aangesteld als zijn nieuwe directeur sales en marketing. Schumann gaat de focus van G Data scherper richten op internationaliseren. Daarnaast moet de nieuwe directeur sales en marketing het marktaandeel van het bedrijf in de zakelijke markt laten groeien. “G DATA heeft al een s1