McAfee zet machine learning en automatisering in voor cybersecurity

Verschillende nieuwe producten op het gebied van machine learning en automatisering zijn door McAfee aangekondigd tijdens de Black Hat securityconferentie in Las Vegas. Deze oplossingen zorgen voor sterkere mens-machine teams om cyberdreigingen te detecteren en tegen te gaan. McAfee kondigde daarnaast ondersteuning aan voor OpenDXL.com, een nieuwe, onafhankelijke portal met onder andere forums en gratis apps. Deze community website biedt gebruikers van OpenDXL toegang tot nieuwe ideeën en middelen voor de integratie van deze technologie.

“Securityteams hebben te maken met 244 nieuwe cyberdreigingen per minuut en een ernstig tekort aan securitytalent. De inzet van gescheiden securityoplossingen zonder automatiseringsmogelijkheden en beheerd door overbelaste teams is niet langer houdbaar als beveiligingsstrategie”, zegt Radboud Beumer, senior regional director Benelux voor McAfee. “Verbeterde machine learning en geïntegreerde analytics zijn onderdeel van McAfees visie op een fundamenteel andere manier waarop mensen en machines met elkaar samenwerken om onze digitale wereld te beveiligen. Door de unieke capaciteiten van mensen en machines met elkaar te combineren, kunnen organisaties hun operationele beveiliging optimaliseren en zich beter beschermen tegen de cyberdreigingen van vandaag en morgen.”

Machine Learning en automatisering

McAfee blijft zoeken naar nieuwe manieren om mensen en machines beter met elkaar te laten samenwerken om organisaties te beschermen tegen cyberdreigingen. Dit doet het bedrijf onder andere met de implementatie van een intelligent securityplatform dat gebruikmaakt van nieuwe technologieën, zoals machine learning en automatisering. McAfee Advanced Threat Defense (ATD) is de nieuwste in het groeiende portfolio van McAfee-producten dat gebruikmaakt van machine learning. Andere producten die al gebruikmaken van machine learning zijn onder andere McAfee Endpoint Security with Real Protect en McAfee Global Threat Intelligence (GTI).

De nieuwe McAfee ATD v4.0-software is voorzien van een ‘deep learning’-techniek die de detectiecapaciteiten van de oplossing verbeteren. Daarnaast zijn de analysemogelijkheden van e-mailbijlagen verbeterd. McAfee Enterprise Security Manager (ESM) is onder andere verbeterd met geïntegreerde risico-analyses die in staat zijn om tegenmaatregelen te detecteren die door cybercriminelen worden toegepast. Hiermee zijn securityteams beter in staat om dreigingen te identificeren en de impact van nieuwe kwetsbaarheden te evalueren. McAfee Dynamic Endpoint Protection integreert nu met McAfee Cloud Detection (CTD) en McAfee Threat Intelligence Exchange (TIE), waarmee McAfee Endpoint Security (ENS) verdachte bestanden naar een sandbox in de cloud kan sturen voor diepgaande analyse.

McAfee Security Innovation Alliance

De McAfee Security Innovation Alliance (SIA), het technologie-partnerprogramma van McAfee dat zich richt op het bouwen van volledig een geïntegreerd en onderling verbonden security-ecosysteem, verwelkomt 12 nieuwe leden:

 • AGAT Software
 • Cisco Systems
 • Extreme Networks
 • Gigamon
 • HPE
 • Identiv
 • Kemp Technologies
 • Lumeta
 • Resolve Systems
 • Siemplify
 • SkyFormation
 • Swimlane
Meer over
Lees ook
Cyber Defence moet innovatie versnellen

Cyber Defence moet innovatie versnellen

Wat meer optimisme over onze weerbaarheid voor cyberaanvallen is goed voor Nederland, vindt Roel van Rijsewijk, directeur Cyber Defence bij Thales. Het is ook goed dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid onlangs in het Cybersecuritybeeld Nederland 2019 opnieuw de noodklok luidde over de kwetsbaarheid van de Nederlandse...

'De Benelux loopt achter op het gebied van cybersecurity, India presteert het best'

'De Benelux loopt achter op het gebied van cybersecurity, India presteert het best'

Organisaties over de hele wereld lopen vast in hun voortgang op het gebied van cybersecurity en riskeren verlamming nu cybercriminelen steeds geavanceerder te werk gaan. Dit blijkt uit het rapport 2019 Risk:Value – ‘Destination standstill. Are you asleep at the wheel?’ van NTT Security, een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf en expertisecentrum voor...

Vijf manieren waarop AI en Machine Learning kunnen helpen bij fraudebestrijding

Vijf manieren waarop AI en Machine Learning kunnen helpen bij fraudebestrijding

Het zijn vandaag twee van de populairste begrippen: artificiële intelligentie (AI) en machine learning. Dat is niet verwonderlijk: beide concepten zorgen immers voor een omwenteling in zowat alle bedrijfstakken en disciplines. AI en machine learning helpen bedrijven om interne processen te stroomlijnen en zo efficiënter te werken, kunnen enorme hoeveelheden...