Man bekent beveiligingsbedrijf te hebben aangevallen

hacker4-gabor-kalman

Een Amerikaanse man heeft bekend een DDoS-aanval te hebben uitgevoerd op het beveiligingsbedrijf HORNE Cyber Solutions. De man is lid van een hackersgroep, die gezamenlijk tussen de 5.000 en 6.500 dollar schade heeft veroorzaakt bij het bedrijf.

Dit maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend. De cybercrimineel is lid van de hackersgroep ‘Electronic Tribulation Army’ (ETA), een groep die al jaren op internet actief is. In 2009 werd de leider van ETA gearresteerd en in 2011 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 110 maanden wegens het aanvallen van ziekenhuissystemen, waarmee hij een DDoS-aanval liet uitvoeren. Deze man liep tegen de lamp door onderzoek van HORNE Cyber Solutions.

Wraak

Overige leden van de hackersgroep besloten hierop wraak te nemen. Zo zetten de leden DDoS-aanvallen op en stuurden zij seksspeeltjes naar het beveiligingsbedrijf. In totaal zouden de aanvallers 5.000 tot 6.500 dollar schade hebben veroorzaakt.

De hacker kan een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en een boete van 250.000 dollar opgelegd krijgen.

Meer over
Lees ook
Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing laaide na een kleine dip in het eerste kwartaal van 2023 weer stevig op. Dat blijkt uit het Cy-Xplorer-rapport 2023 van Orange Cyberdefense. Dit zijn de 10 meest opvallende trends uit het rapport.

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Spearphishing Trends Rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat ruim twee derde (68%) van de ondervraagde organisaties in de Benelux in 2022 het slachtoffer was van spearphishing. Dat is beduidend hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 50 procent. Ook doen bedrijven in de Benelux aanzienlijk langer over het detec1

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Onderzoekers van Proofpoint hebben een groep cybercriminelen ontdekt genaamd TA473, ook wel bekend als Winter Vivern. Deze groep richt zich op militaire, overheids- en diplomatieke bedrijven in Europa die betrokken zijn bij de Russisch-Oekraïense oorlog. Ze maken gebruik van een kwetsbaarheid in Zimbra software om ongepatchte webmail portals te vi1