Man bekent beveiligingsbedrijf te hebben aangevallen

hacker4-gabor-kalman

Een Amerikaanse man heeft bekend een DDoS-aanval te hebben uitgevoerd op het beveiligingsbedrijf HORNE Cyber Solutions. De man is lid van een hackersgroep, die gezamenlijk tussen de 5.000 en 6.500 dollar schade heeft veroorzaakt bij het bedrijf.

Dit maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend. De cybercrimineel is lid van de hackersgroep ‘Electronic Tribulation Army’ (ETA), een groep die al jaren op internet actief is. In 2009 werd de leider van ETA gearresteerd en in 2011 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 110 maanden wegens het aanvallen van ziekenhuissystemen, waarmee hij een DDoS-aanval liet uitvoeren. Deze man liep tegen de lamp door onderzoek van HORNE Cyber Solutions.

Wraak

Overige leden van de hackersgroep besloten hierop wraak te nemen. Zo zetten de leden DDoS-aanvallen op en stuurden zij seksspeeltjes naar het beveiligingsbedrijf. In totaal zouden de aanvallers 5.000 tot 6.500 dollar schade hebben veroorzaakt.

De hacker kan een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en een boete van 250.000 dollar opgelegd krijgen.

Meer over
Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.