Malafide access points aangetroffen op RSA Conference

hacker

Op de RSA Conference zijn meerdere malafide access points aangetroffen. Verschillende bezoekers hebben met de access points verbinding gemaakt, waardoor hun dataverkeer mogelijk is afgeluisterd.

Dit heeft de leverancier van onder andere pentesting software Pwnie Express bekend gemaakt op de RSA Conference. Het bedrijf heeft op de RSA Conference alle access points op de beursvloer in kaart gebracht. Hierbij zijn meerdere access points aangetroffen die zich voordeden als legitieme access points van vertrouwde en bekende partijen zoals Starbucks en McDonalds.

WiFi karma aanval

Een dergelijke aanval wordt ook wel een WiFi karma aanval genoemd, waarbij een malafide netwerk doelbewust zo wordt geconfigureerd om een legitiem netwerk na te bootsen. Gebruikers denken dit netwerk te herkennen en bestempelen deze als vertrouwd. Dit vergroot de kans dat gebruikers verbinding maken met het malafide netwerk.

De analyse van Pwnie Express wijst ook uit dat meerdere bezoekers van de RSA Conference verbinding hebben gemaakt met de malafide access points. Tenminste twee gebruikers zouden meerdere dagen verbonden zijn geweest met de access points.

WEP encryptie

Tot slot meldt het bedrijf meerdere access points te hebben gevonden die zijn beveiligd met WEP encryptie. WEP is een oudere standaard die al langer als onveilig wordt gezien.

Bron: eSecurityPlanet

Lees ook
WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1

Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys publiceert de voorspellingen voor 2024. Volgens Paul Baird, Field Chief Technical Security Officer van Qualys, moeten CISO’s volgend jaar meer doen met minder. “Zij willen dit mogelijk maken door IT-beveiligingsoplossingen te consolideren en door automatisering te introduceren in hun teams, maar ze willen daarbij wel de verwachtingen van AI1