Lookout ‘Visionair’ in 2022 Gartner Magic Quadrant Security Service Edge

lookout-g

Securitybedrijf Lookout is door Gartner uitgeroepen tot ‘Visionair’ in het 2022 Magic Quadrant for Security Service Edge (SSE)(1). Ook eindigde het bedrijf in de top-3 van oplossingen in de 2022 Gartner Critical Capabilities for SSE(2), in elk van de vier use-cases. Gartner definieert SSE als een platform dat cloudgerichte securitymogelijkheden bij elkaar brengt voor veilige toegang tot het web, cloudservices (SaaS) en private applicaties.

Volgens Gartner bedroeg de omzet in de SSE-markt in 2020 tussen de $2,4 miljard en $2,6 miljard en groeit deze jaarlijks met 19% tot 21%(3). De opkomst van deze markt weerspiegelt de behoefte van organisaties met hybride werkende medewerkers aan consistente security vanuit de cloud. Een SSE-platform biedt mogelijkheden om de complexiteit, de kosten en het aantal leveranciers te reduceren. Gartner stelt ook dat “80% van de organisaties in 2025 een strategie zal hebben om de toegang tot internet, clouddiensten en private applicaties bij elkaar te brengen via het SSE-platform van één leverancier.(4)

Met de SSE-oplossing van Lookout kunnen organisaties hun gegevens beveiligen en tegelijkertijd hun medewerkers altijd en overal een consistent securitybeleid bieden vanuit de cloud, ongeacht waar de gegevens zijn opgeslagen. Naast de integratie van Cloud Access Security Broker (CASB), Zero Trust Network Access (ZTNA) en Secure Web Gateway (SWG) in één platform, integreert Lookout SSE het afdwingen van policies en datasecurity diep in web-, SaaS- en private applicaties. Daarbij gaat het onder andere om User and Entity Behavior Analytics (UEBA), Data Loss Prevention (DLP) en Enterprise Digital Rights Management (EDRM). Hiermee biedt de Lookout SSE-oplossing een gebruiksvriendelijke uniforme gebruikersinterface voor SWG, CASB en ZTNA, dat de workflows rond policies en rapportages vereenvoudigt.

Lookout SSE consolideert CASB, ZTNA en SWG met Endpoint Security tot een uniform platform dat de kosten verlaagt en de complexiteit reduceert, terwijl het beheer van security en toegang tot alle endpoints, clouds en on-premises infrastructuren wordt vereenvoudigd. Door analyse van telemetriegegevens van gebruikers, endpoints en de gegevens waartoe zij toegang hebben, kan Lookout dynamisch en zeer fijnmazig beleidsregels rond security afdwingen.

De Gartner Critical Capabilities for SSE – een aanvulling op het Gartner Magic Quadrant – is een vergelijkende analyse die producten of diensten evalueert op basis van een reeks kritische factoren die iedere organisatie nodig heeft, zoals geïdentificeerd door Gartner. Van de 11 leveranciers behaalde de Lookout SSE-oplossing een top-3 drie score bij elk van de vier use-cases in het Critical Capabilities-rapport. Daarbij gaat het om:

  1. Veilig gebruik van internet en de cloud
  2. Detectie en tegenhouden van dreigingen
  3. Externe werknemers toegang en security bieden
  4. Het identificeren en beschermen van gevoelige informatie

“De meeste organisaties worstelen met de complexiteit van securityproducten voor verschillende platforms en endpoints. Dit is geen houdbare strategie. We zijn van mening dat Gartner deze trend heeft erkend door de nieuwe SSE-categorie in te voeren. Deze categorie vereist een uniforme platformbenadering om datasecurity te stroomlijnen wanneer organisaties migreren naar de cloud”, zegt Jim Dolce, CEO van Lookout. “We zijn blij met deze erkenning als visionair in dit nieuwe Magic Quadrant en met de scores die we hebben gekregen voor onze oplossing voor de vier use-case in het Critical Capabilities-rapport”.

Dit nieuws volgt op de kwalificatie van Lookout door Gartner als ‘Sample Vendor’ in de categorieën CASB en Mobile Threat Defense (MTD), in meerdere 2021 Gartner Hype Cycle-rapporten. Lookout werd ook voor het vijfde achtereenvolgende jaar vermeld als ‘Representative Vendor’ in de Gartner Market Guide for MTD 2021 en als ‘Visionary’ in het 2020 Gartner Magic Quadrant voor CASB.

De plaatsing van Lookout in het Magic Quadrant is gebaseerd op evaluatie door Gartner van het vermogen van het bedrijf om invulling te geven aan zijn plannen en de volledigheid van de visie van het bedrijf.

Klik hier om een ​​gratis exemplaar van het 2022 Magic Quadrant voor SSE te downloaden en hier voor een gratis exemplaar van de Gartner Critical Capabilities voor SSE 2022.

 

Meer informatie over Lookout SSE.

 

  • Gartner, “Magic Quadrant for Security Service Edge,” John Watts, Craig Lawson, Charlie Winckless, Aaron McQuaid, February 15, 2022
  • Gartner, “Critical Capabilities for Security Service Edge,” John Watts, Craig Lawson, Charlie Winckless, Aaron McQuaid, February 15, 2022
  • Gartner, “Critical Capabilities for Security Service Edge,” John Watts, Craig Lawson, Charlie Winckless, Aaron McQuaid, February 15, 2022
  • Gartner, “Predicts 2022: Consolidated Security Platforms Are the Future,” Charlie Winckless, Joerg Fritsch, Peter Firstbrook, Neil MacDonald, Brian Lowans, December 1, 2022
Meer over
Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.