Lookout kondigt ’s werelds eerste endpoint to cloud securityplatform aan

Lookout - logo - 2022

Securitybedrijf Lookout komt met verbeterde functionaliteit en functies voor het Lookout Cloud Security Platform: ‘s werelds eerste endpoint-tot-cloud securityoplossing. Het cloud-native platform van Lookout biedt nu een uniform beleidskader voor beheer en handhaving voor alle mobiele devices en voor cloud-, internet- en private apps. De verbeteringen van het platform omvatten ook een uniforme agent en één beheersysteem voor zowel mobiele als cloudsecuritydiensten. Daarmee ontstaat een rendabele en eenvoudige beheerervaring voor IT- securityprofessionals.

Doelgerichte security voor hybride werknemers

Volgens een recent onderzoek van Gartner werkt 60% van de kenniswerkers op afstand(1).  Daarnaast blijkt uit een rapport van Zippia dat 75% van de werknemers hun persoonlijke mobiele telefoon voor het werk gebruikt(2).  Aangezien organisaties hun medewerkers de mogelijkheid blijven bieden om op afstand te werken - voor 100% of in een hybride model - worden mobiele devices steeds vaker gebruikt voor toegang tot bedrijfsapplicaties, ongeacht de gebruiker of locatie. Medewerkers bevinden zich daardoor steeds vaker buiten de traditionele buitengrens van de organisatie en hebben toegang tot apps in de cloud. Daarbij gebruiken ze steeds vaker devices die niet beheerd worden door de IT-afdeling. Dit versterkt de behoefte aan een securityoplossing die is ontworpen voor flexibele medewerkers en die bedrijfsgegevens ‘volgt’ en beschermt, ongeacht waar deze zich bevinden of naartoe gaan.

“Puntoplossingen leiden tot beheerchaos, securitygaten en een slechte eindgebruikerservaring die de productiviteit van hybride medewerkers aantast”, aldus Chris Rodriquez, research director, IDC. “Het Lookout Cloud Security Platform pakt deze problemen aan en vormt een uniforme oplossing die niet alleen uitgebreide security van endpoint tot cloud levert, maar die IT- en securitymanagers ook gemoedsrust biedt.”

Het Lookout Cloud Security Platform combineert security service edge (SSE) en endpoint security om gebruikers en gegevens te beschermen, waar ze zich ook bevinden. Het controleert voortdurend het risiconiveau van gebruikers en devices om dynamische en fijnmazige zero trust-toegang te bieden op basis van het gevoeligheidsniveau van apps en gegevens. Zo kunnen organisaties hun medewerkers, devices, applicaties en gegevens beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en tegen internetdreigingen. Het complete platform biedt klanten de mogelijkheid om de dreigingsinformatie van mobiele endpoints te benutten om betere beslissingen te nemen voor cloudsecurity.

“De digitale transformatie en de overstap op de cloud hebben het werken op afstand en het gebruik van mobiele en onbeheerde devices versneld. Dit stelt organisaties vervolgens bloot aan nieuwe securitygaten die aanvallers graag misbruiken”, zegt  Jim Dolce, CEO van Lookout. “De missie van Lookout is om de digitale toekomst, waarin mobiliteit en cloud essentieel zijn voor alles wat we doen voor werk en ontspanning, te beveiligen; ons endpoint to cloud-securityplatform zorgt ervoor dat alle gegevens worden beschermd - ongeacht device, gebruiker of locatie.”

Het Lookout Cloud Security Platform

Het Lookout Cloud Security Platform is gebaseerd op gepatenteerde technologieën van het bedrijf en combineert de volgende security services:

  • Lookout Mobile Endpoint Security maakt productiviteit via mobiele devices mogelijk - persoonlijke, beheerde en onbeheerde iOS, Android en Chromebook-devices - door bescherming te bieden tegen social engineering phishing-campagnes, schadelijke apps, riskante netwerkverbindingen en volledige compromittering van devices.
  • Lookout Secure Private Access is een via de cloud geleverde zero-trust network access (ZTNA) oplossing die naadloze toegang biedt tot private bedrijfsapplicaties, ongeacht waar de gebruiker of de applicatie zich bevindt. In tegenstelling tot een VPN verbindt Lookout Secure Private Access gebruikers met applicaties en niet met het netwerk, een centraal principe van een zero-trust architectuur.
  • Lookout Secure Internet Access is een via cloud geleverde secure web gateway (SWG), inclusief Firewall as a Service (FWaaS), gebouwd op de principes van zero-trust. Het beschermt gebruikers, onderliggende netwerken en bedrijfsgegevens tegen internetdreigingen en voorkomt het lekken van gegevens.
  • Lookout Secure Cloud Access, de cloud access security broker (CASB) oplossing van het bedrijf, biedt naadloze security voor alle cloud- en SaaS-apps, met uniform beleid, gegevensbeveiliging en gevalideerde naleving van regels, en biedt volledig inzicht en controle.

Het Lookout Cloud Security Platform omvat ruim 212 technologie- en productpatenten, met nog eens 42 aangevraagde patenten. Het is het enige cloud-native unified security platform dat zowel endpoint als cloudsecurity holistisch aanpakt, en data beschermt waar het ook is opgeslagen - op het device van de eindgebruiker of in een bedrijfsapplicatie - en waar het zich ook bevindt, inclusief netwerken, clouds, apps en devices. De oplossingen van het bedrijf hebben al vele awards gewonnen, waaronder Expert Insights Best of Cloud Access Security Brokers, Cyber Defense Magazine's Global Infosec Award Winner for Next Gen in Cloud Access Security Broker, eSecurity Planet's Best Zero Trust Security Solutions for 2022 en een SC Award voor Best Mobile Security Solution.

Kijk hier voor meer informatie over het Lookout Cloud Security-platform.

 

(1) Gartner Survey, ‘Top Trends in Cybersecurity 2022.’

(2) https://www.zippia.com/advice/byod-statistics/

Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.