Lookout groeit sterk en ziet uitstekende resultaten

Lookout - logo - 2022

Securitybedrijf Lookout meldt over boekjaar 2022, dat op 31 januari 2022 werd afgesloten, een groei van de jaarlijkse terugkerende omzet (Annual Recurring Revenue; ARR) van 56% op jaarbasis. Ook het aantal klanten neemt wereldwijd sterk toe en om de aanhoudende groei te ondersteunen verzekerde het bedrijf zich tevens van een schuldfinanciering tot $150 miljoen uit fondsen en/of rekeningen die worden beheerd door BlackRock.

De vraag naar de nieuwe Security Service Edge (SSE)-oplossing van Lookout draagt ​​bij aan deze groei, nu organisaties op zoek zijn naar een platformbenadering om de toegang tot SaaS-apps, privé-apps en het web te beveiligen. Door Cloud Access Security Broker (CASB), Zero Trust Network Access (ZTNA) en Secure Web Gateway (SWG) te combineren in één platform, biedt het uniforme model van Lookout de beste security en gebruikerservaring. Volgens Gartner zal tegen 2025 80 procent van de organisaties die SSE-gerelateerde securitydiensten zoeken, een geconsolideerde SSE-oplossing aanschaffen in plaats van een aparte cloud access security broker, secure web gateway en ZTNA-oplossingen. In 2021 was dit nog 15 procent.

“Onze sterke resultaten tonen aan dat we aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt bij de invulling van het strategische plan dat we aan het begin van het jaar hebben geschetst. We laten zien dat we in staat zijn om organische groei te realiseren en tegelijkertijd ons portfolio uit te breiden via acquisities”, zegt Jim Dolce, CEO van Lookout. “Tegelijkertijd vergroten we ons marktbereik via strategische partnerschappen die nieuwe kansen creëren.”

Een doordachte acquisitiestrategie

Minder dan een jaar na de overname door Lookout van CipherCloud, in maart 2021, bracht Gartner zijn Gartner Magic Quadrant voor 2022 voor Security Service Edge uit, waarin Lookout een plaats behaalde in de categorie ‘Visionair’. In de daaraan gerelateerde 2022 Gartner Critical Capabilities voor SSE eindigde Lookout als een top-drie leverancier in vier vooraf gedefinieerde use-cases.

In mei 2022 werd de overname van het in Slowakije gevestigde SaferPass afgerond, een leverancier van veilige online identiteitsoplossingen voor bedrijven en consumenten. De SaferPass-technologie zal worden geïntegreerd in de Lookout-producten voor consumenten en kleine bedrijven, om bestaande functies te verbeteren en tegelijkertijd de klantretentie te versterken. Het bedrijf is van plan om miljoenen bestaande mobiele endpoints en zijn sterke relaties met telecombedrijven te benutten om de groei te versnellen.

Waardevolle zakelijke partnerschappen

In mei 2022 integreerde Ivanti Lookout CASB en SWG met zijn Neurons for Zero Trust Access (ZTA), om klanten te helpen met volledige dreigingspreventie en gegevensbeveiliging via Zero Trust Access-security. Neurons ZTA is een uitbreiding van Ivanti's VPN-oplossing die in december 2020 is overgenomen van Pulse Secure. Pulse Secure biedt tegenwoordig VPN-oplossingen voor ruim 24.000 organisaties op bijna 25 miljoen endpoints.

In juni 2022 heeft VMware Lookout Mobile Threat Defense toegevoegd aan zijn Workspace ONE digital workplace-platform. VMware en zijn distributiepartners zullen de resulterende oplossing verkopen aan zowel nieuwe als bestaande Workspace ONE-klanten. VMware telt ongeveer 20 miljoen mobiele Workspace ONE endpoints.

In juni 2022 heeft Juniper Networks Lookout CASB met Data Loss Prevention (DLP) toegevoegd aan zijn Juniper Secure Edge-oplossing. In combinatie met Juniper's SD-WAN-oplossing op basis van Mist AI, is Juniper de eerste op de markt die een full-stack SASE-oplossing biedt met inzicht in zowel de edge als het datacenter.

Continue innovatie

Vorig jaar bracht Lookout zijn nieuwe Secure Web Gateway (SWG) uit, het laatste onderdeel dat nodig was om zijn SSE-platform te voltooien. Het bedrijf blijft zich inzetten voor het leveren van een compleet SSE-platform dat CASB, ZTNA en SWG met elkaar combineert, met de nadruk op het beschermen van gevoelige informatie. Aangezien al het dataverkeer via één gemeenschappelijke proxyserver loopt, kunnen IT-beheerders een samenhangend geheel van geavanceerde gegevensbeveiligingscontroles toepassen, waaronder Data Loss Prevention (DLP), User and Entity Behavior Analytics (UEBA) en Endpoint Detection and Response (EDRM), met een gemeenschappelijke set van IT security policies.

Het bedrijf heeft ook zijn Mobile Threat Defense-oplossing – Lookout Mobile Endpoint Security – verder verbeterd, met de toevoeging van twee innovatieve functies: Mobile Endpoint Detection and Response (mEDR) en Protective DNS voor iOS- en Android-platforms. Mobiele EDR wordt gebruikt om dreigingen op mobiele endpoints te detecteren en te onderzoeken doormiddel van realtime continue monitoring en analyse van endpointgegevens. Protective DNS versleutelt DNS-verzoeken en implementeert securitymaatregelen om te voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot domeinen die worden gebruikt voor phishing, malware, botnets en andere risico’s, voordat er een verbinding wordt gemaakt.

 

 

Meer over
Lees ook
CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1