LogRhythm lanceert cloudversie van zijn NextGen Security Information & Event Management-platform (SIEM)

LogRhythm lanceert een cloudversie van zijn NextGen SIEM-platformLogRhythm Cloud. Het NextGen SIEM-platform van LogRhythm wordt al door tal van grote, bekende organisaties gebruikt. Door wekelijks miljarden securityevents en dreigingsindicatoren te verzamelen en te analyseren, maakt dit platform het voor Security Operations Centers (SOC) mogelijk om geavanceerde dreigingen nauwkeurig te detecteren en te neutraliseren. Gebruikers profiteren in dat verband van LogRhythm’s end-to-end platformarchitecturen, zijn gepatenteerde machine-based analytics en de ingebouwde security orchestration-, automation- en response-functionaliteiten (SOAR).

Erkend LogRhythm-300x76  als ‘de grootste standalone pure-play-leverancier van een security analytics-platform in de markt’, biedt LogRhythm met deze nieuwe lancering klanten nu alle voordelen van zijn onderscheiden on-premise platform als SaaS-oplossing. Dit zorgt voor meer efficiency en kostenbesparingen. Doordat installatie, beheer en onderhoud van LogRhythm Cloud minder tijd vragen, hebben gebruikers meer gelegenheid om de mean time to detect (MTTD) en de mean time to respond (MTTR) te verbeteren met de laagst mogelijke total cost of ownership (TCO).

“Over het onderhoud van de oplossing denk ik nooit na. LogRhythm Cloud werkt gewoon”, zegt Kevin Merolla, securitymanager bij Chart, Inc. “In plaats van in de eerste week tijd te besteden aan het installeren van hardware en software, wist ik een nieuwe gebruiksmogelijkheid voor de productieomgeving te identificeren. Die was zo waardevol, dat we dezelfde techniek in verschillende andere netwerken gaan implementeren.”

Nu SOC-efficiency voor het maximaliseren van de effectiviteit van securityteams en het tegengaan van cyberdreigingen belangrijker is dan ooit, biedt LogRhythm zijn SOAR-mogelijkheden aan als een integrale set binnen zijn productlijn. Het gaat om functionaliteiten als incident response playbooks, case management, geïntegreerde threat intelligence feeds en workflow automation. Deze zijn alle beschikbaar in de LogRhythm Cloud. De SOAR-oplossing van LogRhythm kent een adoptie die drie keer sneller is dan de adoptie van alternatieve oplossingen. Zo kunnen klanten hun MTTD en MTTR terugdringen van dagen naar uren en van uren naar minuten.

“We ontwikkelden LogRhythm Cloud om klanten te voorzien van alle mogelijkheden van het NextGen SIEM-platform voor het detecteren van geavanceerde dreigingen en het snel erop reageren”, zegt Chris Petersen, medeoprichter en Chief Product and Technology Officer van LogRhythm. “In tegenstelling tot oplossingen van andere leveranciers, waarbij cloudoplossingen beperkter zijn in functionaliteit dan de on-premise versie, biedt LogRhythm Cloud dezelfde feature-set en gebruikerservaring waar onze klanten op vertrouwen. Wij zijn ervan overtuigd dat LogRhythm Cloud de meest complete en krachtige NextGen SIEM-as-a-service-oplossing is in de markt.”