LinkedIn werkt met besloten bug hunting programma

hacker

LinkedIn heeft sinds eind vorig jaar een bug hunting programma. Het gaat om een besloten programma dat uitsluitend toegankelijk is voor een selecte groep onderzoekers.

Dit meldt Cory Scott, directeur informatiebeveiliging bij LinkedIn, in een blogpost. LinkedIn heeft het bestaan van het programma stilgehouden en stelt het programma daarnaast niet voor iedere ontwikkelaar beschikbaar. Hiermee hanteert het sociale netwerk een andere werkwijze dan de meeste bedrijven met een bug hunting programma.

Selecte groep stuurt detailleerde meldingen

Het programma zou zijn opgericht naar aanleiding van meldingen van kwetsbaarheden die via het e-mailadres security@linkedin.com binnenkwamen. Een selecte groep onderzoekers bleek via dit e-mailadres structureel gedetailleerde bugmeldingen aan te leveren. Speciaal voor deze groep heeft LinkedIn daarom een beloningsprogramma opgezet.

De geselecteerde onderzoekers worden door de komst van het programma voortaan financieel gecompenseerd voor het opsporen en melden van ernstige kwetsbaarheden. Het programma zou inmiddels al 65 verschillende bruikbare meldingen hebben opgeleverd, waarvoor in totaal ruim 65.000 dollar is uitbetaald.

Ook externe onderzoekers kunnen problemen melden

Wie overigens niet door LinkedIn geselecteerd voor het bug hunting programma kan nog steeds bugs bij het bedrijf melden. Scott roept onderzoekers op dergelijke meldingen in te sturen via security@linkedin.com.

Lees ook
Ernstige kwetsbaarheid aangetroffen in TrendMicro Antivirus

Ernstige kwetsbaarheid aangetroffen in TrendMicro Antivirus

Trend Micro Antivirus voor het Windows platform blijkt een ernstige kwetsbaarheid te bevatten. Aanvallers die de kwetsbaarheid misbruiken kunnen via malafide websites opdrachten uitvoeren op systemen van derden en machines op afstand overnemen. Het beveiligingslek is ontdekt door Tavis Ormandy, een beveiligingsonderzoeker van Google. Het probleem zit...

Meer ernstige kwetsbaarheden in software in 2015

Meer ernstige kwetsbaarheden in software in 2015

In 2015 zijn wereldwijd minder kwetsbaarheden in software gerapporteerd dan in 2014. Het aantal ernstige kwetsbaarheden is echter wel gestegen. Dit blijkt uit een analyse van het Duitse Hasso Plattner Institute (HPI). In de afgelopen twaalf maanden zijn tenminste 5.350 kwetsbaarheden in software gerapporteerd of geüpdatet. In 2014 ging het om ongeveer...

NSA: ‘Wij rapporteren 91% van de zero day lekken’

NSA: ‘Wij rapporteren 91% van de zero day lekken’

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA rapporteert 91% van alle zero day-lekken in software aan ontwikkelaars of bedrijven achter deze software. De overige 9% is al gedicht voordat de NSA de leverancier kan informeren of wordt met het oog op de nationale veiligheid stil gehouden. Dit meldt de NSA op haar eigen website. De geheime dienst laat in het midden...