Let’s Encrypt voor iedereen beschikbaar als open beta

encryptie

De betaversie van Let’s Encrypt is publiekelijk beschikbaar. Iedere gebruiker kan hierdoor bij Let’s Encrypt een gratis SSL-certificaat aanvragen.

Let’s Encrypt is een initiatief van de online burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF) met als doel websitebeheerders een snelle en eenvoudige manier te bieden om een SSL-certificaat voor een website te installeren. Hiermee wil de EFF het gebruik van SSL op internet vergroten. Het project wordt onder andere gesteund door Akamai, Cisco, Facebook, IdenTrust, Internet Society en Mozilla.

26.000 certificaten verstrekt

Tot nu toe was Let’s Encrypt alleen in gelimiteerde beta-versie beschikbaar. Uitsluitend gebruikers met een uitnodiging voor een betaprogramma konden hierdoor een certificaat aanvragen. 26.000 certificaten zijn tijdens deze fase uitgereikt. Nu is de beta publiekelijk beschikbaar en kan iedereen een certificaat aanvragen.

Let’s Encrypt stelt dat er nog veel moet gebeuren voor het beta-label van het project kan worden gehaald. Automatisering staat hierbij centraal. Daarnaast wil het initiatief zeker stellen dat de client van Let’s Encrypt op een brede reeks platformen functioneert.

Lees ook
'NSA kan offline systemen op kilometers afstand afluisteren'

'NSA kan offline systemen op kilometers afstand afluisteren'

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA gebruikt radiogolven om systemen die niet met internet zijn verbonden te kunnen hacken. De onthulling bewijst opnieuw dat het offline houden van systemen geen garantie is voor een veilig systeem. The New York Times meldt op basis van NSA-documenten dat het programma voor het afluisteren van offline systemen d1

'Telecomproviders moesten van de Britten kiezen voor een zwakkere encryptie'

'Telecomproviders moesten van de Britten kiezen voor een zwakkere encryptie'

De eerste versie van het gsm-protocol, A5/1, is voorzien van een zwakkere encryptie dan oorspronkelijk de bedoeling was. De Britse geheime dienst GCHQ zou alle betrokken providers hiervoor flink onder druk hebben gezet. Dit stelt Peter van der Arend, die voor het Nederlandse PTT meewerkte aan het ontwerp van het protocol, in een interview met de1