Lenovo aangeklaagd wegens Superfish-spyware

hamer-rechter-rechtszaak

Een boze klant sleept Lenovo in de Verenigde Staten voor de rechter wegens de Superfish spyware. De klant stelt dat Lenovo inbreuk heeft gemaakt op haar privacy en geld heeft verdiend door informatie over haar surfgedrag vast te leggen.

PCWorld.com meldt dat het gaat om een class action-rechtszaak, een rechtszaak waar andere klanten voor Lenovo zich bij kunnen aansluiten. De aanklacht zou zijn ingediend nadat Lenovo in een verklaring op haar website heeft bevestigd de malware bewust op de laptops te hebben meegeleverd.

Superfish wordt door Lenovo omschreven als een hulpmiddel dat klanten interessante aanbiedingen toont tijdens het online winkelen. Beveiligingsbedrijven omschrijven Superfish juist als malware die een man-in-the-middle aanval kan uitvoeren. De software werd door Lenovo gebruikt om advertenties te injecteren in webpagina’s die door klanten werden bezocht. Deze advertenties werden gebaseerd op het surfgedrag van gebruikers. Om dit ook op websites die het HTTPS-protocol gebruiken te kunnen doen geeft Superfish zelf SSL-certificaten af.

Meer over
Lees ook
'Bladabindi RAT infecteert 140.000 PC's per maand'

'Bladabindi RAT infecteert 140.000 PC's per maand'

De Bladabindi Remote Access Tool (RAT) blijkt snel in populariteit toe te zijn genomen. Cybercriminelen infecteerde in januari 2013 nog maar slechts zo'n 18.000 PC's. Dit aantal is in december 2013 toegenomen tot bijna 140.000 infecties per maand. Dit meldt Microsoft, dat zijn Malicious Software Removal Tool in het Windows-besturingssysteem heeft1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1