LANCOM wordt geïntegreerde netwerk- en security-aanbieder

LANCOM Systems geeft onder het motto 'Network meets Security' acte de présence tijdens de beveiligingsbeurs it-sa in Neurenberg (9 t/m 11 oktober). Tijdens dit driedaagse evenement zal LANCOM laten zien hoe het zijn portfolio met pure security-oplossingen gaat uitbreiden. De hybride aanpak van security resulteert in klassieke firewall-oplossingen voor gebruik op locatie (‘on-premises’) en security uit de cloud voor grootzakelijk gebruik. Verder beleeft een nieuw beveiligings- en compliance-dashboard zijn debuut tijdens de it-sa (hal 10, stand 402). Deze is een onderdeel van de LANCOM Management Cloud, de software defined networking (SDN)-oplossing van LANCOM. Het biedt gebruikers een centraal overzicht van alle informatie over beveiliging en compliance van alle apparatuur binnen hun WAN, LAN en WLAN. 

lancomsystems Het eerste element binnen het nieuwe aanbod van beveiligingsproducten van LANCOM zijn de geavanceerde Unified Firewalls van zusterbedrijf Rohde & Schwarz Cybersecurity. Deze zijn bestemd voor kleine tot middelgrote bedrijven met conventionele netwerken en voegen een aanvullende security-laag toe aan de bestaande producten van LANCOM voor WAN, LAN en WLAN. De Unified Firewalls bieden uitgebreide beveiligingsmogelijkheden en Unified Threat Management (UTM) funktionaliteiten. Deze functies kunnen worden beheerd vanuit een intuïtieve grafische user interface. Gebruikers kunnen de firewall voor compliance-doeleinden zo op een innovatieve manier in de gaten houden.

Integraal overzicht met het beveiligings- en compliance-dashboard

Hoe complexer een netwerk, des te tijdrovender de implementatie, monitoring en het waarborgen van de compliance. Vanaf november krijgen gebruikers van de LANCOM Management Cloud (LMC) de beschikking over een speciaal beveiligings- en compliance-dashboard. De beschikbaarheid is inbegrepen in hun LMC-licentie.

Het dashboard verifieert de configuratie van alle routers, switches en WLAN access points die aangesloten zijn op het SDN en is eenvoudig aan te passen aan de behoeftes van de gebruikers. Tevens houdt het dashboard de licentie-, firmware- en garantie-status van elk apparaat bij. Hierdoor voorkomt men bijvoorbeeld het risico dat de beveiliging van het bedrijf in gevaar wordt gebracht door het ontbreken van patches of het gebruik van verouderde apparatuur. Het dashboard documenteert alle pogingen om van buitenaf toegang tot het netwerk te krijgen. Dit draagt bij aan een snelle detectie van ongeautoriseerde toegangspogingen.

Software defined security uit de cloud

Software Defined Networking is de toekomstige standaard voor moderne en flexibele netwerkinfrastructuren. De LANCOM Management Cloud is ‘s werelds eerste hypergeïntegreerde oplossing voor netwerkbeheer. Dit centrale platform draagt bij aan een holistisch en uiterst efficiënt beheer vanuit de cloud voor SD-WAN, SD-LAN en WLAN. Samen met ZScaler, een leverancier van cloud-gebaseerde beveiligingsoplossingen, voegt LANCOM een nieuwe service-functie toe aan de LMC: software defined security (SD-Security) met grootzakelijke kwaliteit vanuit de cloud. De centrale firewall en UTM-functies kunnen met een simpele muisklik worden geactiveerd vanuit de LMC. Ze zijn via een betaalde licentie-upgrade beschikbaar voor alle LANCOM klanten.

Tijdens de it-sa presenteert LANCOM voor het eerst zijn nieuwe, uitgebreide aanbod van beveiligingsproducten. Op de middellange termijn zullen de netwerkoplossingen van LANCOM en beveiligingstechnologie van Rohde & Schwarz Cybersecurity worden gecombineerd. Dit zal resulteren in een hecht geïntegreerd beveiligingsaanbod met oplossingen voor gebruik op locatie en uitgebreide SD-security vanuit de LANCOM Management Cloud.

Ralf Koenzen, de oprichter en managing director van LANCOM Systems: “Onze visie is een sterk geïntegreerde netwerk- en beveiligingsoplossing van één en dezelfde leverancier vertegenwoordigt een aantrekkelijk concept. Tijdens de it-sa geven wij een eerste inkijk. Met deze oplossingen nemenwij al onze partners en klanten mee, of ze nu gebruikmaken van conventionele netwerkarchitecturen of cloud-gebaseerde software defined netwerken. Uiteindelijk zal onze strategie resulteren in een unieke combinatie van uiterst geavanceerde technologieën van hoogwaardige Duitse makelij (SecurITy Made in Germany)”