LANCOM Systems stelt Lutz Fröhlich aan als VP Cloud Management & Services

Frohlich_Lutz_LCS_20211103_130_quer

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en security-specialist, heeft Lutz Fröhlich aan boord gehaald als Vice President Cloud Management & Services. Sinds 1 november is de ervaren manager verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van oplossingen en diensten op het gebied van cloud-gemanagede netwerken en de daarbij gerelateerde software-defined networking op basis van de LANCOM Management Cloud. Voordat Lutz Fröhlich bij LANCOM in dienst trad, was hij verantwoordelijk voor de Cloud Digital Services van Deutsche Telekom AG. 

 
Lutz Fröhlich kan terugkijken op meer dan 20 jaar managementervaring in de IT- en telecomsector. Bij Deutsche Telekom was de 54-jarige jarenlang in verschillende managementfuncties verantwoordelijk voor de initiëring, productontwikkeling en marketing van haar cloud-activiteiten en digitale diensten in Duitsland en Europa.
 
In zijn nieuwe functie wordt Lutz Fröhlich verantwoordelijk voor de strategische doorontwikkeling van de LANCOM Management Cloud (LMC) en het bijbehorende dienstenportfolio. De LMC  wordt ontwikkeld en gehost in Duitsland en vormt de holistische basis voor DSGVO-conform netwerkbeheer en beveiligde netwerken tussen vestigingen. Alle netwerkcomponenten op het gebied van WAN, LAN, WLAN en firewall kunnen via de LMC met een hoge mate van automatisering worden geconfigureerd en beheerd.
 
Lutz Fröhlich rapporteert aan Christian Schallenberg, CTO van LANCOM.
 
"Met Lutz Fröhlich hebben we een manager in huis gehaald bij wie het cloud-DNA door zijn aderen stroomt", zegt Christian Schallenberg vol overtuiging. "Daarmee leggen we de basis voor de verdere, constante uitbreiding van onze clouddiensten. We streven ernaar om onze klanten een digitaal en soeverein pakket aan oplossingen te bieden waarin thema's zoals networking en netwerkbeveiliging holistisch worden aangepakt en in de cloud worden samengebracht."