LANCOM Systems op it-sa 2022

LANCOM Systems op it-sa 2022

 

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, zal samen met zusterbedrijf Rohde & Schwarz Cybersecurity aanwezig zijn op de it-sa in Neurenberg (hal 7A, stand 306). Van 25 tot 27 oktober zal het bedrijf innovatieve vernieuwingen van zijn netwerk- en securityoplossingen presenteren.

De focus zal hierbij liggen op geavanceerde cloud-managed security en de uitgebreide functionaliteit van de LANCOM R&S Unified Firewalls. Deze firewalls combineren SD-WAN en security in een alles-in-één-oplossing. LANCOM toont ook een preview van zijn toekomstige Zero Trust Network Access (ZTNA)-oplossing waarmee werknemers veilig op afstand verbinding kunnen maken met de kantooromgeving.

Het groeiend aantal cyberaanvallen stelt bedrijven voortdurend voor nieuwe uitdagingen. Tegelijkertijd dwingt de transformatie naar gedecentraliseerde systemen, werken op afstand en de cloud organisaties om de flexibele en veilige toegang tot bedrijfsnetwerken en -toepassingen op een andere manier aan te pakken. Op de it-sa van dit jaar demonstreert LANCOM Systems hoe agile networking en netwerkbeveiliging samengaan en hoe bedrijven de digitale transformatie succesvol kunnen ondergaan met behulp van betrouwbare, digitaal superieure oplossingen van Duitse makelij.
 

Cloud-managed security voor maximaal gebruiksgemak

Het LANCOM R&S Unified Firewall-portfolio biedt state-of-the-art Unified Threat Management (UTM)-functies om netwerken en gegevens betrouwbaar en vanuit de cloud te beschermen. Met de LANCOM Management Cloud (LMC) als centrale beheerconsole kan zelfs het meest complexe securitybeleid met slechts een paar muisklikken worden geïmplementeerd. De LMC neemt de tijdrovende, handmatige en vaak foutgevoelige configuratie van de firewall over. De configuratie van content filters en anti-malware wordt ook centraal uitgevoerd en automatisch toegepast op alle LANCOM R&S Unified Firewalls. Geavanceerde functies voor applicatiebeheer verbeteren het gebruiksgemak en de controle.
 

Alles-in-één-oplossing: Unified Firewalls met SD-WAN-functionaliteit

Tegelijkertijd biedt de LMC allerlei SD-WAN-functies, zoals het automatisch opzetten van VPN-verbindingen en netwerkvirtualisatie. Hierdoor kunnen netwerken stapsgewijs worden omgebouwd tot Zero Trust architecturen met afzonderlijke beveiligingszones en toegangsrechten voor elke applicatie. Dit helpt cyberaanvallen tegen te gaan, zoals ransomware-aanvallen die zich ongehinderd via de servers over het netwerk verspreiden. Dit maakt de LANCOM R&S Unified Firewalls tot een alles-in-één-oplossing voor security en netwerken. Ze zijn eenvoudig van op afstand en van verschillende locaties te bedienen. Daarnaast voldoen de firewalls aan de AVG omdat de cloud in Duitsland wordt gehost. Hiermee maakt LANCOM het dagelijkse werk van de vaak overbelaste systeembeheerders in middelgrote bedrijven een stuk eenvoudiger.
 

ZTNA-client voor veilige verbinding van thuis- en mobiele kantoren

Voor het eerst toont LANCOM zijn toekomstige ZTNA-oplossing op it-sa. Aan de basis hiervan staat een cloud-beheerde Zero Trust Client die automatisch opstarten, endpoint security, applicatiegebaseerde toegangscontrole, centraal gebruikersbeheer en single sign-on voor externe cloudtoepassingen mogelijk maakt. Dit zorgt voor veilige en schaalbare toegang op afstand voor thuiswerkers en mobiele werknemers, van kleine installaties tot tienduizenden werkstations.
 

Alles onder één dak

Hier benut LANCOM de voordelen van de LANCOM Management Cloud als een sterk geïntegreerde oplossing voor netwerkbeheer. Naast de toekomstige ZTNA-oplossing en de firewalls kan het volledige LANCOM netwerkportfolio - routers, switches en access points - op verzoek worden beheerd via de LMC als een uniform, intuïtief cloud-beheersysteem dat in Duitsland wordt gehost.
 

Rohde & Schwarz Cybersecurity

Op de gezamenlijke stand zal zusterbedrijf Rohde & Schwarz Cybersecurity onder meer zijn nieuwe R&S SITLine ETH-XL-netwerkencrypter tonen. Dit is de eerste netwerkencrypter die 2 x 100 Gbit/s biedt. Verder zal het bedrijf ook  de compacte Ethernet-encrypter R&S SITLine ETH-S met maximaal 10 Gbit/s presenteren, evenals het door de BSI (Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging) voor VS-NfD (classificatieniveau “RESTRICTED”) goedgekeurde VS-werkstation op basis van de R&S Trusted Endpoint Suite.
 
Lees ook
Exclusieve samenwerking Orange Cyberdefense en Salvador Technologies verbetert veerkracht OT-omgevingen

Exclusieve samenwerking Orange Cyberdefense en Salvador Technologies verbetert veerkracht OT-omgevingen

Orange Cyberdefense kondigt een exclusieve strategische samenwerking aan met Salvador Technologies. Dankzij deze samenwerking komt Salvador’s Cyber Recovery Unit op de Nederlandse markt beschikbaar en breidt Orange Cyberdefense het portfolio rondom OT-securitydiensten verder uit. Met de oplossing van Salvador kunnen organisaties hun getroffen pc’s en...

Mark Slagmolen van ProLion: ‘Databeveiliging kent meerdere stakeholders’

Mark Slagmolen van ProLion: ‘Databeveiliging kent meerdere stakeholders’

ProLion was uiteraard ook dit jaar weer aanwezig op Cloud Expo. Regional Manager Benelux, Frankrijk en Nordics Mark Slagmolen gaf twee presentaties over databeveiliging bij ondernemingen en overheden. De rol van resellers is enorm belangrijk bij het vergroten van die security, maar toch hoort Mark regelmatig dat het moeite kost om dit onderwerp bij...

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Security leverancier Fortinet waarschuwt voor feestdagen-cyberscams en geeft een top 4 van veel gebruikte online-oplichtpraktijken. Sinterklaas en kerst komen eraan, en cybercriminelen zijn al druk bezig met het bedenken van slimme trucs waarmee ze dit winkelseizoen zelfs de meest beveiligingsbewuste consumenten om de tuin kunnen leiden. De feestdagen...