LANCOM Systems op it-sa 2022

LANCOM Systems op it-sa 2022

 

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, zal samen met zusterbedrijf Rohde & Schwarz Cybersecurity aanwezig zijn op de it-sa in Neurenberg (hal 7A, stand 306). Van 25 tot 27 oktober zal het bedrijf innovatieve vernieuwingen van zijn netwerk- en securityoplossingen presenteren.

De focus zal hierbij liggen op geavanceerde cloud-managed security en de uitgebreide functionaliteit van de LANCOM R&S Unified Firewalls. Deze firewalls combineren SD-WAN en security in een alles-in-één-oplossing. LANCOM toont ook een preview van zijn toekomstige Zero Trust Network Access (ZTNA)-oplossing waarmee werknemers veilig op afstand verbinding kunnen maken met de kantooromgeving.

Het groeiend aantal cyberaanvallen stelt bedrijven voortdurend voor nieuwe uitdagingen. Tegelijkertijd dwingt de transformatie naar gedecentraliseerde systemen, werken op afstand en de cloud organisaties om de flexibele en veilige toegang tot bedrijfsnetwerken en -toepassingen op een andere manier aan te pakken. Op de it-sa van dit jaar demonstreert LANCOM Systems hoe agile networking en netwerkbeveiliging samengaan en hoe bedrijven de digitale transformatie succesvol kunnen ondergaan met behulp van betrouwbare, digitaal superieure oplossingen van Duitse makelij.
 

Cloud-managed security voor maximaal gebruiksgemak

Het LANCOM R&S Unified Firewall-portfolio biedt state-of-the-art Unified Threat Management (UTM)-functies om netwerken en gegevens betrouwbaar en vanuit de cloud te beschermen. Met de LANCOM Management Cloud (LMC) als centrale beheerconsole kan zelfs het meest complexe securitybeleid met slechts een paar muisklikken worden geïmplementeerd. De LMC neemt de tijdrovende, handmatige en vaak foutgevoelige configuratie van de firewall over. De configuratie van content filters en anti-malware wordt ook centraal uitgevoerd en automatisch toegepast op alle LANCOM R&S Unified Firewalls. Geavanceerde functies voor applicatiebeheer verbeteren het gebruiksgemak en de controle.
 

Alles-in-één-oplossing: Unified Firewalls met SD-WAN-functionaliteit

Tegelijkertijd biedt de LMC allerlei SD-WAN-functies, zoals het automatisch opzetten van VPN-verbindingen en netwerkvirtualisatie. Hierdoor kunnen netwerken stapsgewijs worden omgebouwd tot Zero Trust architecturen met afzonderlijke beveiligingszones en toegangsrechten voor elke applicatie. Dit helpt cyberaanvallen tegen te gaan, zoals ransomware-aanvallen die zich ongehinderd via de servers over het netwerk verspreiden. Dit maakt de LANCOM R&S Unified Firewalls tot een alles-in-één-oplossing voor security en netwerken. Ze zijn eenvoudig van op afstand en van verschillende locaties te bedienen. Daarnaast voldoen de firewalls aan de AVG omdat de cloud in Duitsland wordt gehost. Hiermee maakt LANCOM het dagelijkse werk van de vaak overbelaste systeembeheerders in middelgrote bedrijven een stuk eenvoudiger.
 

ZTNA-client voor veilige verbinding van thuis- en mobiele kantoren

Voor het eerst toont LANCOM zijn toekomstige ZTNA-oplossing op it-sa. Aan de basis hiervan staat een cloud-beheerde Zero Trust Client die automatisch opstarten, endpoint security, applicatiegebaseerde toegangscontrole, centraal gebruikersbeheer en single sign-on voor externe cloudtoepassingen mogelijk maakt. Dit zorgt voor veilige en schaalbare toegang op afstand voor thuiswerkers en mobiele werknemers, van kleine installaties tot tienduizenden werkstations.
 

Alles onder één dak

Hier benut LANCOM de voordelen van de LANCOM Management Cloud als een sterk geïntegreerde oplossing voor netwerkbeheer. Naast de toekomstige ZTNA-oplossing en de firewalls kan het volledige LANCOM netwerkportfolio - routers, switches en access points - op verzoek worden beheerd via de LMC als een uniform, intuïtief cloud-beheersysteem dat in Duitsland wordt gehost.
 

Rohde & Schwarz Cybersecurity

Op de gezamenlijke stand zal zusterbedrijf Rohde & Schwarz Cybersecurity onder meer zijn nieuwe R&S SITLine ETH-XL-netwerkencrypter tonen. Dit is de eerste netwerkencrypter die 2 x 100 Gbit/s biedt. Verder zal het bedrijf ook  de compacte Ethernet-encrypter R&S SITLine ETH-S met maximaal 10 Gbit/s presenteren, evenals het door de BSI (Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging) voor VS-NfD (classificatieniveau “RESTRICTED”) goedgekeurde VS-werkstation op basis van de R&S Trusted Endpoint Suite.
 
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie.

Visiepaper Tesorion AI in Cybersecurity

Visiepaper Tesorion AI in Cybersecurity

In de paper Artificial Intelligence in Cybersecurity lees je meer over onderwerpen als FraudGPT, ShadowAI, geavanceerde GenAI Phishing en het gebruik van deepfakes in social engineering tactieken.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1