LANCOM Systems lanceert next-generation firewalls voor mkb 

Rohde-und-Schwarz-Kollage-UF-100-200-300-500-900_hero_image_470x304

De Duitse infrastructuurproducent LANCOM breidt zijn productportfolio uit met een complete reeks van next-generation firewalls voor kleine en middelgrote bedrijven. De LANCOM R&S Unified Firewalls zijn totaaloplossingen tegen cybercriminaliteit. Ze voorzien in alles van klassiek Unified Threat Management (UTM) tot geavanceerde beveiligingstechnologieën zoals sandboxing en machine learning. De next-generation firewalls zijn per direct verkrijgbaar via LANCOM-partners. 

Het toenemende aantal cyberbedreigingen stelt steeds hogere eisen aan de bedrijfsbeveiliging, gegevensbescherming en beschikbaarheid van complexe IT-systemen. LANCOM komt aan deze eisen tegemoet met zijn eerste firewall-reeks. Deze voegt een robuuste beveiligingslaag toe aan zijn bestaande oplossingen voor WAN, LAN en WLAN.

De LANCOM R&S Unified Firewalls-reeks omvat zes modellen: de UF-50, UF-100, UF-200, UF-300, UF-500 en UF-900. Zij adresseren de beveiligingsbehoeften van kleine en middelgrote bedrijven. De modellen UF-200, UF-300, UF-500 en UF-900 zijn ook beschikbaar in de vorm van virtual appliances.

Grafische interface neemt complexiteit weg

De nieuwe firewalls werden samen met zusteronderneming Rohde & Schwarz Cybersecurity ontwikkeld en kunnen op intuïtieve wijze worden bediend via een innovatieve gebruikersinterface. Bedrijven beschikken daarmee over een helder overzicht van alle beveiligde domeinen binnen hun organisatie. Via de gebruikersinterface kunnen administratoren de beveiliging op eenvoudige wijze instellen en toepassen. Zo kunnen zij voorheen complexe en tijdrovende configuratietaken snel en betrouwbaar uitvoeren. Hetzelfde geldt voor de controle van de firewall en de naleving van de wet- en regelgeving. Redundante hardware zorgt voor hoge beschikbaarheid van de systemen.

Machine learning tegen malware

De firewalls bieden effectieve bescherming tegen malware door betrouwbare detectie van verdachte bestanden. Om bescherming te bieden tegen nog onbekende bedreigingen (zero-day exploits) worden verdachte bestanden naar een beveiligde cloud geüpload en in een afgeschermde sandbox-omgeving opgestart. Geavanceerde machine learning-functionaliteit zorgt daarbij op de achtergrond voor een betrouwbare identificatie en blokkering van malware. De voor dit doel gebruikte cloud-dienst wordt in Duitsland gehost en voldoet aan alle EU-regels voor gegevensbescherming.

SSL & deep packet inspection houden complexe aanvallen tegen

Het dataverkeer wordt uit beveiligingsoverwegingen steeds vaker versleuteld. Daarmee groeit ook de kans dat malware via versleutelde kanalen bedrijfssystemen binnendringt. De LANCOM R&S Unified Firewalls gebruiken SSL-inspectie om versleutelde malware effectief te herkennen en tegen te houden. De systemen kunnen zo ook versleutelde datapakketten scannen, filteren en herkennen voor welke applicatie zij bestemd zijn.

Om bescherming te bieden tegen uiterst complexe cyberaanvallen maken de UTM-firewalls gebruik van de R&S PACE2 Deep Packet Inspection Engine. Deze zorgt voor een nauwgezette classificatie van het netwerkverkeer, de gebruikte protocollen en applicaties. De engine biedt daarnaast bescherming tegen datalekken en gegevensverlies, ook op Layer 7-niveau. Bedrijven kunnen met fijnmazige beveiligingsregels het gebruik van specifieke toepassingen, zoals streaming-diensten en browsers, actief beheren. De antivirus- en anti-spam-engine biedt ook bescherming voor POP3- en SMTP-e-mailaccounts.